New York se situează pe prima poziţie în topul celor mai fotografiate locuri de pe pământ, fiind urmat în ordine de Roma, Barcelona, Paris, Istanbul şi Veneţia, potrivit dailymail.co.uk, care citează o "hartă fierbinte" realizată de Google, pe baza serviciului său Panoramio.

New York

Oraşul Bucureşti este primul din România şi pe locul 91 în clasamentul celor mai fotografiate locuri de pe pământ, potrivit hărţii care poate fi consultată pe site-ul www.sightsmap.com.

Bucuresti

În schimb, Budapesta se află pe locul 10 în acest top, iar Viena pe locul 31, în vreme ce capitala Bulgariei Sofia este pe locul 153. Praga se află pe locul al 11-lea, Londra, pe 15, iar Amsterdam, pe 44.

Biserica Neagră

Topul românesc al celor mai fotografiate locuri include printre altele Biserica Neagră din Braşov pe locul 295 din lume, Transfăgărăşanul pe locul 315 şi oraşele Sibiu şi Sighişoara, pe locurile 350, respectiv 388.

Potrivit dailymail.co.uk, harta Google le permite oamenilor să vadă care sunt cele mai fotografiate destinaţii de călătorie din lume, şapte din top 10 fiind în aria geografică a Europei, fapt care ar putea sugera şi faptul că aceste servicii de la Google sunt cele mai populare pe acest continent.