John Collins, cofondatorul companiei Stripe, a devenit cel mai tanar miliardar self-made conform noului top Forbes! Irlandezul este cu 2 luni mai tanar decat Evan Spiegel, cofondatorul Snapchat. Conform noului top, Collins are o avere facuta pe cont propriu de 1.1 miliarde de dolari!

Stripe este o companie de procesare a platilor ce este acum folosita de multe sistem de plati in interiorul aplicatiilor. Stripe a primit fonduri de 150 de milioane de dolari in luna noiembrie pentru a ajunge sa fie cotata la 9.2 miliarde de dolari. "Aceasta tranzactie l-a transformat pe Collins in cel mai tanar miliardar self-made" conform celor de la Forbes.

Collins si fratele sau au inceput sa studieze codarea cand erau copii, fiind intr-o competitie directa. Inainte sa aiba ideea de a fonda Stripe, cei doi frati au fondat un alt startup numit Auctomatic, vandut cu 5 milioane de dolari in 2008 pe vremea cand erau inca adolescenti.

Spiegel, cel care are acum o avere de 4,3 miliarde de dolari, a fost cel mai tanar miliardar self-made in 2016 pe cand avea 25 de ani.