În film, o falie adiacentă şi necunoscută începe să se manifeste brusc în apropiere de barajul Hoover din Nevada, iar seismul declanşat pe această falie activează temuta falie San Andreas, care declanşează o serie de seisme catastrofale care lasă în urma lor distrugeri de neimaginat de la Los Angeles până la San Francisco. Zgârie-norii se transformă în mormane de moloz şi fiare contorsionate, incendiile incontrolabile mistuie totul în calea lor, iar valuri tsunami uriaşe distrug podul Golden Gate.

Proiectat în 3.777 de săli de cinema, filmul este un succes în primul rând pentru actorul principal, Dwayne 'The Rock' Johnson, 'care este în mod clar unul dintre cele mai atractive staruri în acest moment', potrivit lui Paul Dergarabedian, expert în cadrul societăţii Rentrank.

Pentru a treia săptămână la rând comedia 'Pitch Perfect 2', regizată de Elizabeth Banks, despre aventurile unui grup de femei care cântă într-un cor al unei universităţi americane, este pe locul doi în topul încasărilor. În weekendul recent încheiat a strâns 14,8 milioane de dolari, ajungând per total la 147,5 milioane de dolari.

Filmul SF 'Tomorrowland' ('Lumea de dincolo de mâine'), producţie a studiourilor Disney, cu George Clooney în rolul principal, este pe locul trei în topul încasărilor cu 13,8 milioane de dolari, iar per total în cele două săptămâni de la lansare a strâns 63,2 milioane de dolari.

Pe locul patru în topul încasărilor s-a clasat, cu 13,6 milioane de dolari, cel de-al patrulea film al regizorului George Miller din seria Mad Max, 'Fury Road', cu frumoasa Charlize Theron într-unul din rolurile principale ale filmului, a cărui premieră mondială a avut loc în cadrul festivalului de la Cannes.

Thrillerul SF de acţiune cu supereroi 'Avengers: Age of Ultron' ('Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron') îşi consolidează locul cinci cu 10,9 milioane de dolari, iar per total de la lansare pe continentul nord-american a strâns peste 427 milioane de dolari.

Comedia romantică 'Aloha', în regia lui Cameron Crowe, cu Bradley Cooper, Emma Stone şi Rachel McAdams în rolurile principale, strânge 10 milioane de dolari la debut, ocupând locul şase în top.

Filmul horror 'Poltergeist', în regia lui Gil Kenan, un remake al peliculei cu acelaşi nume din 1982 al regizorului Tobe Hooper, ocupă locul şapte în box office-ul nord-american cu 7,8 milioane de dolari. În cele două săptămâni de la lansare a strâns 38,2 milioane de dolari.

Drama romantică 'Far from the Madding Crowd', adaptare după un roman al scriitorului Thomas Hardy, în regia lui Thomas Vinterberg, ocupă locul opt cu 1,4 milioane de dolari, în cele cinci săptămâni de la lansare a strâns 8,4 milioane de dolari.

Comedia de acţiune 'Hot Pursuit', în regia lui Anne Fletcher, cu Reese Whiterspoon şi Sofia Vergara în rolurile principale, a strâns 1,3 milioane de dolari, ocupând locul nouă în topul încasărilor, însă per total în cele patru săptămâni de la lansare a depăşit 32,3 milioane de dolari.

Filmul de animaţie 'Home' ocupă locul zece în topul încasărilor cu 1,1 milioane de dolari, acumulând per total în cele zece săptămâni de la lansare 170,4 milioane de dolari.