Provocați să se gândească la filmele pe care le-au văzut și le-au rămas în minte peste ani, fiecare dintre ei și-a găsit rapid preferatul. Noi le-am notat și ți le oferim ca propuneri pentru acest weekend sau pentru serile care vor urma zilei de luni când vei avea ocazia să vezi un nou capitol din povestea răzbunării lui VLAD

Primul care ne-a spus titlul pe care l-ar revedea oricând cu plăcerea este Adrian Nartea (Vlad). Alegerea lui este drama apărută în 1997, La vita e bella, regizată de Roberto Benigni. Cu premii multiple pentru cel mai bun film străin sau cel mai bun actor, tragicomedia surprinde modul în care actorul principal se folosește de imaginație pentru a-și proteja copilul de ororile care au loc în lagărele naziste. 

Andrei Aradits (Ștefan) nu a putut alege doar un singur film. El a optat pentru filmul de Crăciun apărut în anul 1946, sub regia lui Frank Capra, It's a wonderful life și filmul american de comedie, The Party, apărut în 1968. Dacă prima alegere este considerată și astăzi una dintre cele mai mari realizări cinematografice, cea de-a doua este una mai surprinzătoare. The Party, regizat de Blake Edwards, este structurat dintr-o serie de secvențe în care ies în evidență talentele de improvizație ale actorului principal. 

Anghel Damian (Adrian) a optat pentru La grande bellezza, filmul apărut în 2013 sub regia lui Paolo Sorrentino care prezintă povestea unui scriitor aflat la vârsta bătrâneții care rememorează tinerețea lui plină de pasiuni.

Pentru o nouă recomandare, l-am întrebat și pe Emilian Oprea (Leo) ce îi vine prima dată în minte. El a ales Once upon a time in America, ultimul film al regizorului italian Sergio Leone, apărut în 1984 care surprinde teme legate de violență, trădare, dar și prietenie, din perspectiva actorului principal. 

George Piștereanu (Tibi) a stat puțin pe gânduri și a numit ca film preferat povestea lui Forest Gump. Regizat de Robert Zemeckis, cu șase premii Oscar câștigate și cu încasări record la acea vreme, filmul apărut în 1994 l-a avut în rolul principal pe Tom Hanks și a surprins o trecere prin viața extrem de agitată a personajului principal. 

Apocalypse Now, alegerea lui Ștefan Iancu (Răzvan), lansat în 1979 sub regia lui Francis Ford Coppola și cu Martin Sheen sau Marlon Brando în rolurile principale, este un film despre războiul din Vietnam care reușește să își treacă audiența prin cele mai puternice stări și trăiri. 

Cu siguranță lista ar putea continua și actorii din VLAD ar putea să ne ajute la crearea unei liste pentru o perioadă mai lungă de timp, dar toate opțiunile lor reprezintă adevărate vârfuri ale cinematografiei. Nu ne rămâne de făcut decât să vă provocăm și pe voi să le vedeți și să vă alegeți preferatul.