Doua noi studii incearca sa dezvaluie de ce unii barbatii prefera femeile cu bust generos. Primul dintre acestea spune ca preferinta aceasta a barbatului poate fi un semn ca este ingrijorat din pricina banilor! Cei de la Psychology Today au explicat ca acesta este un semn pentru "insecuritatea resurselor".

Pentru a testa acest lucru, psihologii Viren Swami si Martin Tovee au intervievat 266 de oameni din 3 zone ale Malaeziei ce proveneau din clase sociale diferite. Rugand sa aprecieze atractivitatea unor forme ale femeilor, au descoperit ca barbatii cu mai putin bani si resurse prefera sanii mai mari. Acelasi rezultat l-au obtinut cand au studiat 58 de studenti ai unei universitati.

Al doilea studiu a fost bazat pe teoria ca marimea bustului este un indicativ al fertilitatii. In acest studiu, cercetatorii Christopher Burris si Armand Munteanu au selectat 67 de barbati aflati la colegiu. Mai intai, studentii au fost rugati sa completeze un chestionar cu privire la dorinta lor de a avea copii. Au primit apoi posibilitatea selectarii marimii bustului unui desen intr-un program. Asa cum au prezis cercetatorii, barbatii care nu doreau copii au ales sani mai mici.