Bazinul umplut cu 2,5 milioane de litri de apă de izvor are o adâncime de 34, 5 metri.

Până anul acesta, cea mai adâncă piscină din lume era Nemo 33, din Belgia, cu 34,5 metri adâncime. Însă, acest record este deţinut în prezent de o altă piscină, construită în urmă cu câteva luni în Italia - "Y-40 Deep Joy", care, aşa cum arată şi numele, are o adâncime de 40 de metri.

Spre deosebire de alte piscine, apa folosită este de izvor, nu conţine clor şi este filtrată, fiind păstrată la o temperatură de 30 de grade Celsius.

Structura bazinului este formată din mai multe platforme plane, la adâncimi diferite, având două porţiuni întinse cu fundul plat, la adâncimi de 5 metri, respectiv 10 metri. Cea mai adâncă zonă din piscină (33 de metri) este, de fapt, o groapă mare, în formă circulară. De asemenea, cei care înoată în acest bazin au la dispoziţie şi câteva "peşteri subacvatice". Având în vedere că temperatura apei este constantă, pisicina este potrivită atât pentru începători, cât şi pentru cei mai experimentaţi.

Y-40 The Deep Joy

Totodată, în structura bazinului se găsesc şi trei camere presurizate, unde înotătorii care petrec mult timp în apă pot respira aer proaspăt. Pentru cei care nu doresc să intre în apă, există 14 ferestre subacvatice prin care ei pot privi.

Y-40 The Deep Joy

Piscina a fost creată de John Beernaerts - expert în scufundări, care a dorit să pună la dispoziţie o platformă pentru cursuri de scufundări şi relaxare, dar şi un "platou de filmare" pentru tot felul de producţii.