Un juriu va alege cea mai tare, funny, originală promisiune, prin care anunți felul în care ai de gând să-ți petreci un an întreg fără să te atingi de smartphone. Trebuie să demonstrezi în mod constant că nu ai niciun smartphone de care să te folosești, telefonul tău fiind înlocuit cu unul din 1996.

Ai voie să folosești laptopul sau smart home device-uri. Dacă participantul iese după 6 luni din concurs va câștiga 10.000 de dolari. Vitaminwatwer va folosi la final și un detector de minciuni, iar dacă reușești să stai departe de smartphone un an de zile, câștigi automat 100.000 de dolari.

Un studiu din 2018 spune că 79% dintre români folosesc smartphone-ul înainte de culcare pentru a citi email-uri, pentru a-și verifica conturile de Social Media și mesajele primite, în timp ce 64% fac acest lucru când se trezesc. Acesta este unul dintre motivele pentru care 60% dintre români își iau telefoanele când se pun în pat și unul din 10, sau aproximativ 11% din aceștia, admite că doarme cu telefonul lângă el.

87% dintre români au nevoie de smartphone pentru a trimite mesaje text, 72% folosesc telefonul pentru surprinderea fotografiilor și 79% utilizează telefonul pentru verificarea rețelelor Social Media. De asemenea, cercetarea a constatat că 56% dintre respondenți recunosc că au smartphone-urile cu ei mai mult de 13 ore pe zi, în timp ce 27% folosesc smartphone-ul în mod activ 3-4 ore/zi.

Un smartphone ajunge să coste şi 5.000 de lei, sumă pentru care un bucureştean munceşte, în medie, aproape 396 de ore, de 10 ori mai mult decât un elveţian. Şi bulgarii lucrează mai puţin ca noi: 34 de zile pentru un smartphone.
Vitaminwater vrea să transmită un mesaj oamenilor din toată lumea, să fie mai prezenți și mai conectați cu oamenii, cu viața din afara LIKE-ului și pentru asta îl vor premia cu 100.000 de dolari pe cel care reușește pentru un an de zile să trăiască fără smartphone.

Ne băgăm, ce zici? Tu când ai rezista fără smartphone?