Îndrăznesc să spun că nu-i chiar aşa. Pentru că la mol au adus un film american cu Victor Ponta.

Cu Victor Ponta aşa cum nu-l vedem. Cu premierul care, ajuns seara acasă, îşi dă jos ochelarii şi zâmbetul superior de pupil al lui Năstase. În film are ochi albaştri. Bine, regizorul şi-a permis să facă şi alte mici modificări, soţia lui Ponta e negresă (s-a păstrat însă doza de sex-appeal) iar Ecaterina Andronescu e bărbat.

Brian Klugman şi Lee Sternthal, cei care au scris şi regizat filmul „The Words”, habar n-au că povestea lor este inspirată, de fapt, dintr-un fapt real, ca orice film mişto, de altfel. Cel puţin aşa susţin ei, că habar n-aveau, deşi eu cred că, în realitate, au alcătuit scenariul copiind un editorial al lui CTP. Pănă la urmă, ce mai poţi arăta nou într-un film după mai bine de un secol de cinematografie?

Mă rog, au mai schimbat şi ei câte ceva, recunosc. De exemplu, în film, Victor Ponta nu este atât de nedrept cu protectoarea sa intelectuală şi n-o dă afară din guvern pe Ecaterina Andronescu. Iar rolul celui care a scris cu adevărat teza de doctorat este mult mai reliefat decât în realitate, dovadă că l-au şi distribuit în rolul acestuia pe ditamai Jeremy Irons.

Sper să nu aveţi ghinionul să vizionaţi fllmul aşa cum l-am văzut eu, în aceeaşi sală cu Gîdea şi Badea care-şi scoseseră subalternii la cinema. Toată gaşca s-a amuzat zgomotos pe parcursul filmului pe seama zvârcolirilor morale pe care Ponta şi soţia lui le aveau în film din cauza unor amărâte de pagini copiate virgulă cu virgulă.

Pentru că noul guvern n-a apucat în 7 luni să alunge din structuri toate slugile băsiste, titlului filmului, „The Words”, a fost tradus mişeleşte „Hoţul de cuvinte”. S-a profitat, practic, de vidul parlamentar existent în perioada recentă dar, probabil, nu numai titlul ci tot filmul va fi scos din circuit printr-o ordonanţă de urgenţă.

Giovani Becali n-a dorit să comenteze cum e posibil ca americanii să fi făcut un film despre Victor Ponta înainte de a-i ecraniza lui viaţa, deşi el aranjase tot cu Al Pacino. Pe surse s-a aflat însă că Adrian Năstase a fost prins în celula sa descărcând de pe-un torent „Hoţul de cuvinte”. Drept pedeapsă, s-ar putea să fie eliberat în februarie.