Filmările de la acest lungmetraj care prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial s-au încheiat în urmă cu câteva zile. Rolurile principale sunt interpretate de Harvey Keitel, Ana Ularu şi Luke Mably.

Turnat la Bucureşti şi la New York şi inspirat din fapte reale, filmul "Chosen" spune povestea lui Sonson, un tânăr avocat (interpretat de Luke Mably), care ajunge să conducă lupta împotriva trupelor naziste spre sfârşitul războiului.

Chosen

Ajutat de Judith (interpretată de Ana Ularu), el reuşeşte să transforme o luptă de supravieţuire într-o veritabilă misiune de salvare a câtorva mii de vieţi. Harvey Keitel interpretează personajul Sanson ajuns la bătrâneţe.

Filmul "Chosen" este al doilea lungmetraj al regizorului bosniac Jasmin Dizdar, după "Beautiful People", o peliculă recompensată cu premiul secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 1999. Lungmetrajul a fost realizat pe baza unui scenariu scris de Gabriel De Mercur.

Mike Riley, producătorul filmului "Chosen", a precizat că acest lungmetraj va fi lansat înainte de ediţia din 2015 a Festivalului de la Cannes.

 

"A fost o bucurie, mi-a fost trimis un scenariu, mi-a plăcut foarte mult rolul. Era ceva care mă interesa foarte mult. Mă interesează rolurile acestea care sunt ieşite un pic din normă şi personajele care îi implică pe alţi în revolte", a declarat Ana Ularu.

 

Actriţa a precizat că lungmetrajul a fost filmat şi la Bucureşti, dar acţiunea filmului se petrece în Ungaria şi Polonia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. "O facţiune din Rezistenţa Evreiască se răscoală împotriva forţelor naziste, şi cu curaj şi cu inteligenţă reuşesc să învingă în câteva bătălii minore, dar totuşi reuşesc să învingă", a spus actriţă.
Ana Ularu a precizat că rolul său este cel al unei luptătoare.

 

"Personajul meu este sora soţiei personajului principal. Sonson este un cap de familie liniştit care nu vrea să fie implicat în tot ce înseamnă Rezistenţa. Judith, cea pe care o interpretez eu, îl atrage în Rezistenţă, în responsabilizează, îi spune că este obligaţia lui să lupte pentru poporul lui. El i se alătură şi împreună cu Judith, care trece printr-o serie de peripeţii, ajung la victorie", a declarat Ana Ularu.

 

De asemenea, întrebată cât de diferit este rolul din "Chosen" faţă de cel din "Serena", Ana Ularu a precizat că cele două partituri sunt "total diferite". "Aici (în "Chosen", n.r.) este vorba de o femeie de acţiune, de un soldat până la urmă, iar acolo este vorba despe un soi de victimă a unor circumstanţe", a spus actriţa.

Harvey Keitel

"Nu am filmat alături de Harvey Keitel, el este din prezent, iar noi suntem din 1944. Suntem în acelaşi film, dar suntem în epoci diferite", a completat Ana Ularu pentru Mediafax