Tabata este antrenamentul care atrage atentia tuturor - din 2015, numarul celor care cauta "Tabata workouts" pe Pinterest s-a dublat, la fel si cautarile pe Instagram! Exista peste 200.000 de postari cu #Tabata pe acest site!

Ce inseamna Tabata?

Este un mod extrem de antrenament in care sunt combinate 20 de secunde de exercitiu intens urmat de 10 secunde de odihna, avand loc 8 repetari! Si atat!

Desi un antrenament de doar 4 minute pare incredibil, cercetatorul si preparatorul fizic Dr Izumi Tabata, cel care a inventat acest antrenament, spune ca rezultatele sunt cu adevarat incredibile. La fel si cei care au inceput acest tip de antrenament.

 

 

Intr-un studiu facut de Institutul National de Fitness si Sport din Tokyo, 2 grupuri de oameni au fost testati pe o perioada de 2 saptamani. Primul grup a facut o ora de exercitii la intensitate moderata de 5 ori pe saptamana in timp ce al doilea grup a ales antrenamentul Tabata.

In total, primul grup a strans 1800 de minute de exercitii in timp ce grupul care a facut Tabata a cumulat 120 de minute de exercitii! Cu toate astea, rezultatul este incredibil - grupul Tabata a avut un progres mai mare al sistemului cardiovascular precum si al sistemului anaerobic!

Desi exercitiul complet dureaza 4 minute, multi oameni combina diferite seturi astfel ca poate dura mai mult.