Fotografiile care arătau sfârcurile sânilor feminini, indiferent de contextul în care erau realizate, erau anterior interzise pe această reţea de socializare.

Facebook a decis însă să îşi modifice ghidul de bune practici care se adresează comunităţii de internauţi şi va permite de acum înainte utilizatorilor săi să publice fotografii cu femei care alăptează, informează independent.co.uk.

Modificarea a fost decisă în contextul în care campania online "FreeTheNipple" ("Eliberaţi sfârcul") a început să câştige tot mai mult teren prin intermediul criticilor aduse politicilor adoptate de reţelele de socializare pentru a combate nuditatea.

Ghidul "Community Standards" al companiei Facebook, care enumeră tipul de conţinuturi pe care utilizatorul are voie să le publice, nu a inclus de fapt niciodată o interdicţie directă a fotografiilor cu femei care alăptează.

Totuşi, utilizatorii care au publicat fotografii cu femei cărora li se vedeau sfârcurile în timp ce îşi alăptau bebeluşii au semnalat faptul că moderatorii Facebook, invocând motive care ţin de "nuditate şi pornografie", au înlăturat de pe reţea acele imagini, indiferent dacă acestea aveau sau nu aveau un conţinut sexual.

Directorii Facebook au cerut moderatorilor reţelei să ţină cont de acum înainte de contextul realizării acelor fotografii, ceea ce înseamnă că imaginile fără conţinut sexual, precum acelea cu mame care alăptează şi cele cu femei după mastectomie, vor fi permise pe această platformă online.