"Nu am pus piciorul pe Marte, dar imaginile acestea sunt al doilea cel mai bun lucru care ni se poate intampla", e reactia oficiala NASA.

 Pozele sunt facute pe durata a 4 luni de catre camera robot NASA Mars Exploration Rover Opportunity

Pe 5 august, roverul NASA "Curiosity" va atinge suprafata Planetei Rosii! Curiosity va fi lasat in jos cu o viteza de 2 km/h, in mai multe etape.

Marte este, pornind dinspre Soare, a patra planeta a sistemului solar, a carei denumirea provine de la Marte, zeul roman al razboiului. Uneori mai este numita si „planeta rosie” datorita infatisarii sale vazuta de pePamant. Culoarea rosiatica se explica prin prezenta pe suprafata sa a oxidului de fier.

Marte imagini - 3

Marte este o planeta telurica (de tip terestru) cu o atmosfera subtire; printre caracteristicile suprafetei se numara si craterele de impact ce amintesc de Luna, dar si vulcani, vai, deserturi si calote glaciare polare ce amintesc de Pamânt.

Pe Marte se gaseste cel mai inalt munte cunoscut al sistemului solar, Olympus Mons(26.000 m alt.), precum si cel mai mare canion, numit Valles Marineris. in anul 2008, in trei articole publicate in revista Nature s-au adus dovezi despre un crater de impact urias, lung de 10.600 km si lat de 8.500 de km, care este de apoximativ patru ori mai mare decât craterul Bazinul Polul-Sud-Aitken de pe Luna.