Wang Deshun a implinit 80 de ani in aceasta toamna, dar asta nu-l impiedica sa isi duca mai departe meseria. Aceea de ... model!

Poreclit si "cel mai hot" bunic din lume, chinezul de 80 de ani face furosi pe catwalk, la prezentarile de moda.

Desi se amuza si spune ca "ar trebui sa port robe lungi, semn al longevitatii", chinezul nu se sfieste sa apara pe podium la bustul gol.

Wang Deshun, actor, model si artist, spune acum ca doreste sa schimbe perceptia oamenilor asupra imbatranirii si ca batranetea nu este nici pe departe infricosatoare.

Determinat sa ocoleasca bolile si sa traiasca sanatos, chinezul spune ca face zilnic sport si cauta intotdeauna sa aiba activitate.

In China, varsta de pensionare este de 60 de ani pentru barbati.

"Firea determina varsta, nu varsta determina firea si starea de spirit", spune insa Wang.

Chinezul spune ca nu se trezeste la in fiecare dimineata si citeste, apoi inoata sau alearga. De asemenea, merge la o sala din apropierea casei sale.

Wang nu obisnuieste sa bea alcool, decat ocazional, dar nu are foarte multe restrictii atunci cand vine vorba de alimentatie.

Wang Deshun s-a nascut in 2916 la Shenyang si provine dintr-o familie cu 9 copii. La 14 ani, cand comunistii au preluat puterea in China, acesta a inceput sa faca taxi pe un "tuc-tuc". Dupa aceea, acesta a inceput sa fie interesat de arta, actorie si muzica, lucrand de-a lungul anilor in diverse teatre si radiouri.

Prima defilare ca model a avut-o la 49 de ani.