Dar, în loc să apelăm la agăţarea lucrurilor prin toată casa sau achiziţia mobilei cu dublă funcţionalitate, putem să zăbovim puţin asupra abordării echipei Changing Places de la MIT Media Lab, sugerează HuffingtonPost. Schimbările propuse merg într-o direcţie complet nouă în materie de amenajare a spaţiului de locuit, prin proiectul CityHome.
Cu ajutorul gesturilor, atingerii şi controlului vocal, ceea ce pare a fi un dulap obişnuit oferă, pe rând, tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi: un pat, o masă, o bucătărie, un birou de lucru, un dulap şi un spaţiu de depozitare. Dar inovaţiile nu se termină aici. Întregul modul este construit deasupra unui sistem de roţi cu frecare redusă, ce permite mutarea întregului ansamblu dintr-o parte în alta, mărind un spaţiul în funcţie de necesităţi.
Potrivit conducătorului echipei de cercetare, Kent Larson, CityHome nu este doar un concept, ci un produs viabil pe care intenţionează să îl aducă pe piaţă prin intermediul unei companii nou înfiinţate, sau cu ajutorul unui sponsor, “la un preţ de câteva mii de dolari pe metru pătrat în Boston, costurile presupuse de noua tehnologie sunt chiar mici în raport cu spaţiul câştigat la mobilarea apartamentului.” Pentru locuitorii din New York sau San Francisco ar însemna foarte mult….