Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, la care lucrarile au inceput in urma cu patru ani, ridicandu-se la 70 de milioane de lei, a fost finalizata, primarul Emil Boc sustinand ca este "o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului”, care va fi pentru multi ani cea mai moderna din tara.

Sala Polivalenta dispune de o pardoseala demontabila care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic in Romania, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competitiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, si de o parcare subterana de 450 de locuri. De asemenea, exista si o sala de incalzire pentru sportivi, comparabila cu o sala de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

Cluj, Sala Polivalenta

In aceeasi conferinta de presa, directorul firmei CON-A, constructorul Salii Polivalente, Sorin Cristea, a declarat ca lucrarile au inceput in urma cu patru ani, au fost intrerupte o perioada in urma unei decizii a instantei, iar costurile totale ale investitiei ajung la circa 70 de milioane de lei.

"Sala a iesit foarte bine in conditiile unui buget limitat, adaptat la conditiile economice din Romania. A fost un buget mic la cei 40.000 de metri patrati construiti si am depus mari eforturi pentru a ne incadra in buget si in obligatiile contractuale. Mai avem mici retusuri, va trebui sa facem curatenie si teste de lumini, caldura, climatizare, pentru a fi siguri ca predam sala complet functionala, fara nici un defect”, a declarat Cristea.

Sala Polivalenta va fi administrata de o societate stabilita de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Cluj, Sala Polivalenta

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde pana la 10.000 de locuri. Lucrarile au inceput in anul 2010, insa au fost oprite la inceputul anului 2012 in faza de executie a circa 65 la suta din lucrari, printr-o sentinta a instantelor. Lucrarile au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal si InterSport.

Sala Polivalenta va putea gazdui meciuri si antrenamente pentru o varietate foarte larga de sporturi, de la karate, scrima, aikido sau judo si pana la baschet, handbal, tenis sau gimnastica.

Inaugurarea noii constructii va avea loc in 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Noua sala se afla in vecinatatea Stadionului "Cluj Arena" si la circa 500 de metri de Sala Sporturilor "Horia Demian", cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formeaza un complex sportiv unic in Romania, care poate gazdui in viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Sursa: Mediafax
Sursa foto&video: Ziua de Cluj