Cu ocazia Târgurilor Mondiale desfăşurate la New York, în 1939 şi 1964, compania Westinghouse Electric a pregătit două capsule ale timpului, programate să fie desigilate în anul 6939.

Deşi recipientele îngropate de gigantul american nu au fost primele capsule ale timpului realizate, Capsula I a fost cea dintâi care a purtat această denumire, iar Westinghouse a fost prima companie care a adoptat o abordare ştiinţifică, sigilând conţinutul recipientelor în aşa fel încât să reziste timp de 5.000 de ani, până la redescoperirea lor, relatează Business Insider.

capsula timpului

capsula timpului

Târgul din 1939, care a avut loc loc în parcul Flushing Meadows, din New York, amenajat special pentru această ocazie, a fost prima expoziţie internaţională axată pe viiitor, având sloganul Dawn of a New Day (n.r. Zorii unei noi zile, în limba engleză).

Cu această ocazie, compania Westinghouse Electric, cunoscută pentru invenţiile şi inovaţiile din epocă, a pregătit o capsulă a timpului, cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra modului de viaţă din secolul al XX-lea şi de a le uşura munca arheologilor, antropologilor sau a istoricilor din viitor.

O a doua capsulă a fost îngropată 25 de ani mai târziu, în 1964, cu ocazia următorului Târg Mondial de la New York. Ambele urmează să fie deschise la 5.000 de ani de la sigilarea primeia, în 6939.

Citeste mai mult aici