Un antreprenor din Statele Unite ale Americii a gândit o metodă prin care poate construi imobile la fel de rezistente ca cele din ciment, însă materia primă pe care acesta a folosit-o la clădirea sa este compusă în exclusivitate de sticle de bere folosite.
Scott McCombs este un antreprenor american care a gândit o nouă metodă de arhitectură pentru clădirile care vor fi construite în viitor.
Acesta a utilizat circa 500.000 de sticle de bere folosite pentru a compune o casă cu o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi, un perimetru echivalent cu opt stadioane de fotbal, notează revista Inhabitat, citată de site-ul dailymail.co.uk.
Pentru a putea obţine un material sustenabil care va putea compune pereţii şi structurile de rezistenţă ale clădirii McCombs a măcinat sticlele de bere şi le-a transformat într-un material finit denumit "GreenStone".
Refolosind sticlele de bere, americanul a reuşit să scutească aproximativ 365.760 de metri cubi în spaţiu de depozitare la o eventuală groapă de gunoi, cel mai probabil loc unde ar fi ajuns recipientele de bere dacă nu erau folosite.
e
Casa construită de american valorează aproximativ 1.4 milioane de dolari şi are aproape toate componentele compuse din "GreenStone".
Materia primă folosită la ridicarea imobilului este o combinaţie specială rezultată din sticlă pisată şi alţi compuşi din câteva plante. Mixtura obţinută este lăsată la răcit după ce iese din procesul de amestecare şi acţionează la fel de bine în construcţii la fel ca şi cimentul sau betonul, notează sursa citată.
Construirea imobilului a durat aproximativ un an, iar majoritatea pereţilor şi a coloanelor din interior sunt construite manual. În casa construită din sticle de bere Scott McCombs şi-a pornit şi propria firmă de construcţie, care are sediul în imobilul construit în totalitate din "GreenStone".