Ceasul este un model 1952 Patek Philippe placat cu platină, cu un design realizat de unul dintre cei mai renumiţi şi mai respectaţi ceasornicari elveţieni.

Gestul romantic al Angelinei Jolie a devenit cunoscut abia după ce un prieten al vedetei americane a dus acel ceas pentru a fi gravat într-un magazin de bijuterii din Malta, unde cei doi actori filmează în această perioadă pentru noul lor lungmetraj, "By The Sea".

Ceasul a fost gravat cu inscripţia "Pentru Roly de la Nessa" - acestea fiind numele celor două personaje pe care Angelina Jolie şi Brad Pitt le interpretează în film.

Brad Pitt, Angelina Jolie, ceas

George Farrugia, bijutierul care a gravat ceasul, a declarat pentru tabloidul britanic Daily Mirror: "Eu am gravat inscripţia pe ceas. Era un cadou pentru Brad şi era unul foarte rar. Şi da, era foarte scump. Nu am fost nervos în legătură cu acea procedură, pentru că ştiam deja că puteam să o execut perfect".

Potrivit Daily Mail, ceasul de 3 milioane de dolari reprezintă doar "o picătură în oceanul" averilor celor două vedete americane. Averea lui Brad Pitt este estimată la 240 de milioane de dolari, iar averea Angelinei Joliem, la 145 de milioane de dolari.