În scurt timp, canadianul a fost asaltat de zeci de mii de persoane din toată lumea care s-au abonat la contul său de pe reţeaua socială.
Comandantul Chris Hadfield este un astronaut de origine canadiană ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă rusească Soyuz pe data de 21 decembrie 2012. Misiunea sa pe ISS se deosebeşte totuşi printr-un detaliu care l-a făcut celebru.
Odată ajuns în spaţiu acesta a început să facă diverse fotografii în care a surprins diverse regiuni ale Pământului, pe care le-a postat pe contul său personal de Twitter. Cadrele surprinse de astronautul canadian l-au făcut celebru pe acesta deoarece în scurt timp a reuşit să strângă 112.000 de abonaţi la contul său de pe reţeaua de socializare.
Căpitanul Hadfield a descris Pământul văzut din spaţiu drept "o operă de artă", spunând despre o porţiune din Italia că pare a fi "o bijuterie" datorită mării care înconjoară această ţară, scrie Sky News.
Comandantul Chris Hadfield, un fost pilot de vânătoare, nu se află la prima sa misiune spaţială, însă este primul pilot canadian care a ajuns în spaţiu.
Abordând o notă amuzantă, Hadfield a scris pe contul său de Twitter că spaţiul poate fi un loc excelent pentru persoanele care au probleme cu sforăitul.
"În spaţiu sforăim mult mai puţin pentru că nu există presiune asupra sinusurilor. Totodată nici nivelul de aer care circulă pe canelele respiratorii nu este asemănător cu cel de pe Pământ. Foarte multe schimbări subtile se petrec aici", spus canadianul pe Twitter.
Întrebat de un post canadian despre motivul pentru care a postat pe Twitter acele fotografii din spaţiu, astronautul a replicat:
"Pentru că este o experienţă atât de frumoasă şi ar fi păcat să nu împart cu restul lumii. Twitter permite oamenilor să vadă ce văd şi eu. Mă bucur că atât de multe persoane sunt alături de mine".
Vorbind despre experienţa pe care o trăieşte corpul uman atunci când ajunge în spaţiu, canadianul a explicat că din punct de vedere fizic există multe schimbări.
"Durează câteva zile pentru ca omul să se obişnuiască cu noile condiţii. În primul rând, lipsa gravitaţiei este o provocare destul de mare pentru corp. Există şi greţuri, modificări în digestie şi umflături la nivelul feţei", susţine Hadfield.