construind zgârie nori pereche poziţionaţi în aşa fel încât lumina reflectată de faţada unei clădiri anulează umbra celeilalte.

Deşi umbra clădirii care reflectă lumina va rămâne vizibilă, calculele arhitecţilor arată că noul design va reduce umbra totală creată de clădiri cu până la 60%, potrivit firmei de arhitectură NBBJ, informează huffingtonpost.com.

Reflecţiile de lumină care anulează umbra funcţionează de la răsărit până la apus, indiferent de poziţia soarelui pe cer.

"Relaţia dintre soare şi umbră este relaţia dintre cele două clădiri", a declarat Christian Coop, directorul de design al NBBJ.

Mai multe poze pe Mediafax.ro

Arhitecţii spun că lumina reflectată de unul dintre turnuri nu va pune probleme pietonilor, ca în cazul lupelor care concentrează lumina într-un punct încât poate cauza aprinderea unui foc. Lumina solară reflectată de faţada clădirii va fi difuză şi nu va constitui o problemă pentru oameni sau alte clădiri din jur.

No Shadow Tower from nbbjdesign on Vimeo.

Noul design a fost bine primit de specialiştii în urbanism, în condiţiile în care circa 250 de turnuri sunt pe cale a fi construite în Londra în următorii ani.