Aparatul nu numai că oferă mâncare, fie după un program stabilit, fie prin comandă prin telefon, dar monitorizează, de asemenea, sănătatea animalului şi trimite alerte prin intermediul Twitter sau Facebook.

Telefonul mobil va primi un mesaj text, un e-mail sau un mesaj pe una dintre cele două reţele de socializare care informează privind momentele în care animalul începe şi termină de mâncat şi chiar cantitatea pe care o consumă.

Maşinăria, denumită "Pintofeed", foloseşte informaţiile pe care le colectează pentru crearea unui orar de hrănire şi monitorizează consumul de mâncare şi obiceiurile nutriţionale.

Herrera, în vârstă de 32 de ani, a explicat cum a ajuns la conceptul din spatele Pintofeed în martie 2012, spunând că elaborarea întregii idei a durat trei luni.

Carlos Herrera

Carlos Herrera

 

"Am vrut să construim un produs care să ofere atât beneficii celor care au animale, cât şi o alimentaţie sănătoasă pentru animal. La cunoştinţele noastre în robotică şi inteligenţă artificială, am simţit că putem crea un instrument deştept conectat la internet care ar putea să le facă singur pe ambele, în acelaşi timp", a spus americanul.

Deşi el nu are niciun animal, Herrera a spus că inspiraţia i-a venit de la un prieten special din biroul lor. "Avem un câine în birou căruia îi spunem "subalternul" - ne ajută cu testele de aplicabilitate."

Carlos Herrera

Carlos Herrera

 

"Aplicaţia va fi disponibilă pentru iPhone, android şi telefoane windows8, iar instalarea durează câteva minute. Odată ce e pornită, va folosi un set de senzori şi calcule software pentru a cunoaşte mai multe despre tine şi animalul tău", a mai explicat Carlos Herrera.

Dispozitivul Pintofeed este unic printre aparatele automate care hrănesc animalele, spune americanul: "Competitorii nu oferă conectivitate wi-fi, hrănire inteligentă sau design bine gândit."

Făcut din plastic de mare impact, aparatul poate ţine până la 4,53 kilograme de mâncare uscată. Acesta va fi lansat în iulie 2013 şi va costa în jur de 149 de dolari.