au "ocupat" a doua cea mai înaltă clădire din lume, iar materialul video cu întreaga aventură îţi taie cu adevărat respiraţia.

Înarmaţi cu camere de filmat GoPro (dispozitive de filmat speciale pentru împătimiţii de adrenalină şi sporturi extreme) şi fără niciun fel de sfori sau hamuri de susţinere, Vitaliy Raskalov şi Vadim Makhorov au urcat până în vârful Turnului Shanghai din China, a doua cea mai înaltă clădire din lume, potrivit time.com.

Întreaga experienţă a celor doi tineri ruşi a fost comprimată într-un videoclip de aproximativ 5 minute care conţine cele mai uluitoare imagini atât din vârful clădirii, cât şi din timpul drumului parcurs.

Vitaliy Raskalov, în vârstă de 20 de ani, şi Vadim Makhorov, de 24 de ani, sunt cunoscuţi drept un duo neînfricat de "skywalkers", care în 2013 a călătorit în toată Europa pentru o lună ca să urce pe construcţii celebre şi să fotografieze experienţa prin panorame incredibile.

Pornind din Suedia şi terminând în Portugalia, Vitaliy şi Vadim au cucerit atunci 12 oraşe din şapte ţări şi au trecut prin întâmplări departe de a fi banale - au petrecut jumătate de zi încătuşaţi într-o secţie de poliţie din Praga, au urcat pe ţevi alunecoase aflate la 150 de metri înălţime, au dormit pe acoperişul unui zgârie-nori, iar lista poate continua.

Anul acesta, în februarie, cei doi s-au aventurat în Shanghai, unde au urcat pe cea mai înaltă clădire din China şi a doua cea mai întaltă clădire din lume, Turnul Shanghai.

Acesta se află în prezent în construcţie, iar până acum altitudinea depăşeşeşte 650 de metri. Vitaliy şi Vadim au povestit experienţa şi au postat fotografii pe un jurnal online raskalov-vit.livejournal.com, acolo unde îşi documentează toate aventurile.