Spre deosebire de litoralul obişnuit, în Panjin turiştii nu stau la plajă şi nu construiesc castele din nisip. Totuşi, plaja roşie din nord-estul Chinei merită vizitată, relatează Huffington Post.

Aflată în delta râului Liao, în cea mai întinsă zonă de mlaştină şi stufăriş din lume, plaja este acoperită de plante al căror ciclu de creştere începe în primăvară, în luna aprilie. Verzi la început, până toamna acestea se colorează într-un roşu aprins.

Plantele fac parte din genul Suaeda, ale cărui specii trăiesc, de obicei, în zone tidale, de-a lungul coastelor, sau în mlaştini cu apă sărată. Vegetaţia din zonă este printre puţinele din care poate să supravieţuiască în zone puternic alcaline, aşa cum sunt cele din apropierea mării.

Miile de turişti atraşi în zonă în fiecare an pot să viziteze doar o mică parte a plajei. Poduri uriaşe, din lemn, conduc vizitatorii de la şosea până la mare, iar oportunităţile de a realiza fotografii impresionante sunt nenumărate.

Turiştii trebuie să rămână în locurile special amenajate, pentru a nu deranja ecosistemul care găzduieşte peste 200 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale.