Israelul a fost criticat pentru numărul mare de decese în rândurile civililor palestinieni din timpul conflictului, inclusiv de Statele Unite ale Americii, principalul său aliat. Peste 2.100 de palestinieni au fost ucişi în timpul luptelor, cei mai mulţi civili şi copii, în timp ce doar 67 de soldaţi israelieni şi şase civili şi-au pierdut viaţa.

Documentarul cu o durată de două minute a fost publicat joi şi, ca şi în cazul multor alte desene murale şi alte forme de artă ale lui Banksy, are o încărcătură politică puternică, dar şi jucăuşă în acelaşi timp. Clipul începe cu o imagine a norilor văzuţi pe fereastra unui avion, însoţită de textul "Anul acesta să fie cel în care descoperiţi o nouă destinaţie".

Acea destinaţie este Fâşia Gaza, despre care filmul, folosind mai mult text decât explicaţii audio, spune că este "apărată de vecini prietenoşi", referindu-se la Israel, care păzeşte graniţele maritime şi de pe uscat, în afara unei treceri de frontieră către Egipt, în prezent închisă. Rezultatul este că în Gaza se poate intra doar prin intermediul unuia dintre tunelurile prezentate.

Citeste mai mult pe Mediafax.ro