Un barbat din York a primit interdictia de a face sex cu vreo femeie daca nu anunta politia cu 24 de ore inainte. Barbatul, al carui nume nu poate fi dezvaluit din motive legale, trebuie sa spuna si politiei din North Yorkshire numele femii cu care doreste sa aiba un act sexual.

Politia a impus si controale asupra folosirii internetului de catre barbat si acesta trebuie sa mentioneze orice device detine sau la care are acces si cu care poate merge online si sa interactioneze cu alte persoane.

Interdictia pentru barbat a fost aprobata de catre magistratura din York si este activa pana pe 19 mai. Dupa aceasta data, curtea va analiza daca interdictia va continua si pe ce perioada.

De asemenea, daca barbatul se afla in afara jurisdictiei politiei din North Yorkshire, el trebuie sa contacteze sectia responsabila in acea zona. Daca incalca aceasta interdictie, el poate fi condamnat la inchisoare pentru pana la 5 ani.

Politia a apelat la aceasta interdictie in ciuda faptului ca barbatul nu a fost condamnat pentru vreun abuz sexual. Insa deciziile de acest gen sunt luate in cazurile in care politia simte ca este necesara protejarea populatiei largi.