Cum ar fi sa nu mai vorbesti si sa nu vezi pe nimeni timp de 10 ani? Pare imposibil insa Liu Shengjia face exact acest lucru! Este unicul locuitor al site-ului Xuenshanshe.

Conform spuselor lui Liu, citat de catre Mashable, locuiau in trecut 20 de familii in acest site insa au decis sa se mute dupa ce resursele au devenit aproape imposibil de gasit.

In 2006, Liu a ramas singur in sat alaturi de mama lui si un frate mai mic. Cei doi au murit in doar cateva luni iar Liu a ramas singur. Folosindu-se de propriile resurse si cateva oi, Liu a invatat sa supravietuiasca de unul singur si s-a obisnuit cu acest mod de viata.

"La inceput nu puteam sa dorm noaptea din cauza latraturilor cainilor salbatici. Dar am inceput sa am grija de cateva oi si acestea au devenit tovarasele mele. Incetisor m-am obisnuit sa traiesc singur" povesteste Liu cel care lucreaza si ca paznic al unei paduri si castiga 700 yuani (aprox 107 dolari) pe luna.

In ciuda singuratatii, Liu le-a spus reporterilor ca exista cateva aspecte pozitive in a trai intr-un sat de unul singur - poate sa aleaga in ce casa sa traisca o anumita perioada, majoritatea dintre acestea avand lucruri lasate in urma de fostii proprietari.