Mormintele din el-Arafa, cimitir ce datează din secolul al şaptelea, nu sunt ca cele cu care suntem obişnuiţi. Criptele sunt adăpostite de multe ori de camere împodobite, în construcţii ce seamănă cu mici căsuţe, unele având şi grădină. Comunitatea celor care locuiesc aici are electricitate, apă curentă, un cabinet medical şi un oficiu poştal, potrivit huffingtonpost.com.

Mulţi dintre cei care locuiesc aici se consideră norocoşi, date fiind evenimentele care au loc în Cairo. În plus, capitala Egiptului se confruntă cu lipsa unor spaţii adecvate pentru locuit în condiţiile creşterii demografice, devenind neatractivă pentru cei suficient de săraci pentru a accepta adăpostul din el-Arafa.

Mulţi au ajuns aici din cauza transformărilor urbane petrecute în Cairo începând cu anii `50 ai epocii Nasser, în timp ce alţii au venit din zonele rurale.

Cutremurul care a afectat oraşul Cairo în 1992 a determinat un număr important de egipteni să îşi caute adăpost în cavourile familiilor, îngroşând numărul celor deja stabiliţi în Oraşul Morţilor.

Citeste mai mult pe Mediafax.ro