Unul dintre aspectele discutate a fost legat de momentul în care ar putea fi organizate concerte și evenimente artistice cu un număr mare de participanți, iar Zeke Emanuel consideră ca o dată probabilă ar fi toamna lui 2021. 

Distanțarea socială reprezintă una dintre cele mai bune măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus Majoritatea oamenilor respectă regulile impuse, însă nu puțini sunt cei care și-ar dori să afle când va apărea o speranța pentru a ne relua viața așa cum era înainte. 

Cei cinci experți care au vorbit pentru New York Times Magazine au explicat reîntoarcerea la școală și la muncă în condiții relativ normale se va face în toamnă, iar ulterior se vor deschide și alte locații, precum restaurantele și mall-urile. 

Semnul de întrebare rămâne în ceea ce privesc conferințele, întâlnirile sportive, concertele și, în general, evenimentele cu un număr mare de participanți. Despre acestea, experții spun că nu ar trebui să se întâmple mai devreme de toamna anului 2021. 

”Relansarea economiei trebuie făcută în etape și trebuie să înceapă cu multă distanțare socială, în locații precum șantiere, fabrici sau birouri unde se poate păstra o anumită distanță între oameni”, a explicat Zexe Emanuel, directorul Institutului Reformării Sănătății din cadrul Universității din Pennsylvania.

”Întâlniri numeroase - conferințe, concerte, evenimente sportive - atunci când oamenii spun că le reprogramează pentru toamna lui 2020, nu am idee cum cred că poate fi posibil. Cred că acestea ar fi ultimele la care trebuie să ne gândim. Realist vorbim cel mai devreme despre toamna anului 2021”, a adăugat acesta.

Vezi și: Top 3 vedete care au fost eliminate dintr-un blockbuster