Potrivit autorilor acestui studiu, părinţii care au fete consideră în zilele noastre că viitoarea siguranţă financiară a acestora va depinde mai mult de educaţia şi de cariera lor şi mai puţin de averea bărbaţilor cu care se vor căsători fiicele lor, informează dailymail.co.uk.

Studiul, care a analizat atitudinea omului modern faţă de căsătorie, a fost realizat pentru a marca bicentenarul publicării romanului "Mândrie şi prejudecată", de Jane Austen.

Autorii săi au descoperit că 38% dintre părinţii care au băieţi consideră că siguranţa financiară a fiilor lor va depinde de averea viitoarelor neveste ale acestora.

În schimb, doar 32% dintre părinţii care au fete cred că acestea trebuie să se mărite din motive financiare.

Spre deosebite de epoca descrisă în celebrul roman scris de Jane Austen, care a fost publicat pe 28 ianuarie 1813, părinţii din zilele noastre cred cu tărie că femeile moderne nu mai au nevoie să se căsătorească pentru bani şi că pot să se descurce foarte bine în viaţă pe cont propriu.

Aproape 80% dintre părinţii de fete consideră că educaţia, studiile superioare şi o slujbă bună reprezintă elementele necesare pentru ca fiicele lor să aibă o securitate financiară în viitor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de părinţi, de compania de asigurări Scottish Widows.