În ciuda gerului din zonă, turiştii au mers la Cascada Niagara pentru a vedea fenomenul şi a face poze, relatează dailymail.co.uk.

Vortexul polar care a provocat îngheţul Cascadei Niagara şi a afectat aproximativ 240 de milioane de persoane în Statele Unite şi în sudul Canadei va părăsi America de Nord la sfârşitul acestei săptămâni.

Cascada Niagara, inghet

Modul în care arată acum Cascada Niagara aminteşte de îngheţul complet al acesteia din anul 1936, atunci când s-a format o perdea de gheaţă de câteva sute de metri.

În jur de 70 de recorduri de temperatură au fost doborâte marţi, peste 1.200 de zboruri au fost anulate doar în Chicago şi temperaturile resimţite au ajuns până la minus 52 de grade Celsius, în Statele Unite.

Cascada Niagara, inghet

Temperaturile resimţite, de până la minus 53 grade Celsius, neobişnuite în ultimii 20 de ani, ninsorile şi poleiul au provocat zeci de morţi în mai puţin de o săptămână.

Paralizarea traficului aerian a devenit un coşmar pentru numeroşi americani, care nu se pot întoarce acasă după sărbătorile de sfârşit de an, în timp ce numeroase şcoli au fost închise în mai multe state, unde autorităţile le-au cerut locuitorilor să rămână în case.

Cascada Niagara, inghet

Sursa: MEDIAFAX