Toate aceste lucruri, sunt prevazute in ordonanta de urgenta pentru impozitarea bacsisului, publicata deja in Monitorul Oficial. Teoretic, de acum incolo oriunde lasati ceva in plus, ar trebui sa primiti un bon separat pentru bacsis. De la restaurante si baruri pana la taxiuri sau frizerii. Si totusi cum va proceda ospatorul atunci cand va aduce nota?

Carmen are un restaurant in Bucuresti si a inceput deja sa-si instruiasca angajatii: "Vom lasa la latitudinea clientului cata spaga va lasa. Il vom ruga sa astepte bonul fiscal, daca vrea sa il astepte dupa ce va lasa spaga, bine, daca nu...Ospatarul se va duce la casa de marcat, va marca bonul fiscal pe bacsisul respectiv si il va duce clientului la masa, asta daca asteapta."
Sunt insa si alte lucruri de lamurit.

"Nu putem intreba clientul la telefon in momentul in care da o comanda ce bacsis lasa baiatului care se ocupa de livrari. Este jenanta intrebarea. Si atunci cu spaga aceea nu stim ce se va intampla si cum o va marca. Nu putem sa ne intoarcem sa aducem bonul fiscal clientului. Facem comenzi la 2-3 kilometri", spune Carmen.

Click AICI pentru VIDEO