Pana acum, doar doi tineri romani au reusit sa incheie contracte cu celebritati precum Celine Dion, Penelope Cruz ori Sarah Jessica Parker.

In urma cu 2 ani Catalin Opritescu a luat o decizie radicala: si-a dat demisia dintr-un post important si s-a dedicat fotografiei, convins ca va reusi. Iar anul acesta a fost singurul roman dintre sutele de fotografi oficiali de la ''Fashion week''. Culmea, producatorii l-au recrutat de pe o retea de socializare.

''Au cumparat de la mine 6 fotografii cu care au promovat Saptamanile Modei la Londra, Paris, Milano si Moscova".

La New York, intamplarea a facut sa o intalneasca pe Sarah Jessica Parker. Si a surprins-o intr-o tinuta sport- si nu cu tocuri de 12 cm ca in serialul care i-a adus celebritatea. Actrita a fost incantata sa se lase fotografiata de Catalin:

"Nu voiam sa o fotografiez de la distanta, nu sunt paparazzo. Am abordat-o, a fost foarte draguta", spune Catalin.

La Milano, el a fotografiat-o pe Penelope Cruz pe covorul rosu. Iar o sedinta foto cu fotomodelul Irina Shayk, iubita lui Cristiano Ronaldo s-a incheiat cu un selfie facut chiar de ea.

 

Edward Aninaru si-a descoperit pasiunea pentru fotografie din intamplare, si a ajuns sa fie cunoscut ca ''fotograful Innei''. Le-a pozat si pe Madalina Ghenea, Catrinei Menghia si Antonia.

Cel mai mare succes al sau ramane insa contractul pe care l-a avut cu Celine Dion. El a realizat albumul foto pentru videoclipul "Incredible".

"Daca lucrezi cu oameni de acest statut nu stii cum sa-i iei si atunci nu stii cum sa vorbesti, nu stii ce te asteapta, nu stii ce asteptari au de la tine, ce vor sau ce vor sa vada. Cand am fost doar eu cu ea, cand am avut camera in mana, cand i-am explicat despre ce este vorba si ce trebuie sa facem a devenit pur si simplu o rutina. Tu doar iti faci jobul, tensiunea si emotiile sunt inainte"

De 3 ani Edward locuieste in Statele Unite unde a mai facut fotografii pentru Jay Sean, Ne-Yo, Shontelle.

Indiferent pe cine sau ce pozeaza, un fotograf bun stie ca imaginea lui trebuie sa emotioneze, sa surprinda ceva esential din personalitatea celui care sta in fata obiectivului. Dar o singura poza reusita se poate vinde cu mii de euro.