Alte 20 de minute pe zi sunt dedicate transmiterii de mesaje de pe telefoanele mobile, 18 minute - verificării e-mailului, 16 minute - navigării pe diverse site-uri şi 11 minute - verificării conturilor de pe reţelele sociale.

"Este impresionant să vezi cum sunt folosite telefoanele inteligente de deţinătorii lor, mai mult ca o platformă de date şi informaţii şi mai puţin pentru scopul iniţial al smartphone-ului", a declarat Shawn DuBravac, de la Consumer Electronics Association (CEA), care a comandat sondajul.

Trei sferturi din persoanele interogate în cadrul acestui sondaj au spus că obişnuiesc să folosească şi o aplicaţie pentru a afla starea vremii, acesta fiind, de altfel, unul dintre cele mai utilizate programe, potrivit studiului.

Sondajul a mai dezvăluit faptul că 53% din utilizatorii de telefoane mobile se folosesc de aceste dispozitive pentru a face cumpărături online.

Acelaşi studiu mai arată că 45% din persoanele chestionate au de gând să cumpere un telefon inteligent în următoarele 12 luni, în timp ce 66% dintre utilizatorii de internet deţin un smartphone din luna august 2013.

Dintre cei care nu au un smartphone, 61% au spus că plănuiesc să îşi cumpere unul la un moment dat.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de persoane adulte din SUA, în perioada mai-august 2013. Potrivit CEA, nu a fost calculată nicio marjă de eroare, întrucât studiul are la bază răspunsurile unor persoane voluntare.