În acest ritm, numărul utilizatorilor reţelelor de socializare Facebook, Twitter, Instagram, Reddit şi Tumblr ar putea ajunge la 2,33 miliarde până în anul 2017, a precizat Institutul eMarketer într-un comunicat.

Utilizatorii de reţele de socializare sunt deosebit de numeroşi în ţările din nordul Europei. Primul loc este ocupat de Olanda (63,5% din totalul locuitorilor), iar pe poziţiile următoare se află Norvegia (63,3%), Suedia (56,4%), Coreea de Sud (54,4%), Danemarca (53,3%), Statele Unite (51,7%) şi Finlanda (51,3%).

Aceşti utilizatori alcătuiesc un procent majoritar şi în Canada (51,2%) şi în Marea Britanie (50,2%), potrivit acestui studiu, bazat pe date publice furnizate de institute de cercetare şi de agenţii guvernamentale din fiecare ţară.

Cea mai mare creştere a fost observată în India (37,4%), în condiţiile în care în această ţară doar 7,7% din populaţie utilizează reţele de socializare. În Indonezia, procentul utilizatorilor a crescut la 28,7%, iar în Mexic la 21,1%.

Aceste trei ţări figurează printre teritoriile cu o creştere puternică a frecvenţei de utilizare a platformei Facebook, reţeaua cu cel mai mare număr de utilizatori din lume - peste 1 miliard, potrivit cifrelor furnizate de această companie.

Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori ai reţelei Facebook (146,8 milioane), riscă să piardă primul loc din acest clasament în faţa Indiei, care cunoaşte o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori.