Trăim în secolul de aur al modei, iar bărbații de azi își permit o diversitate considerabilă în ceea ce privește ținutele. Fiecare dintre noi este unic, iar asta se reflectă și în opțiunile vestimentare. Cu toate că există câteva categorii generoase de stiluri personale, nu tot timpul ne încadrăm într-un standard. Dar este bine să le diferențiem și să ne asortăm nu doar accesoriile, ci și atitudinea.

De altfel, să nu uităm că moda este trecătoare, pe când stilul propriu este ceea ce ne deosebește de ceilalți și ne face să fim de nerepetat, poate chiar de neuitat.

1. Stilul casual

Confortul este elementul de bază al stilului casual pe care majoritatea bărbaților mizează. Important este să te simți lejer, mai ales vara, când temperaturile de afară ne dau mari bătăi de cap.

Un item care te va ajuta să îți construiești ținuta poate fi reprezentat de un tricou polo într-o culoare vie. Nu îți fie frică să te joci cu nuanțele, mai ales vara. Iarna, culorile neutre pot fi ajutoare de încredere dacă nu simți nevoia „să atragi” atenția.

2. Stilul elegant

În ultimii ani un adevărat exemplu al eleganței masculine este de departe modelul internațional David Gandy. Acesta preferă costumul la două rânduri de nasturi, articolul vestimentar al bărbatului care iubește eleganța.

Nu te speria inutil deoarece acesta este ușor de purtat, venind în multe variante accesibile fiecărei siluete. Asortează-l cu o pereche de bermude și o cămașă albă. Poți adopta această ținută atât la un eveniment monden, cât și la un meeting de business.

Extra pont: marchează ținuta cu o pereche de butoni din aur alb sau cu o brățară masculină, bijuterii pentru barbati care nu trebuie evitate, ci din contră, sunt un fashion statement absolut.

3. Stilul hipster

Stilul hipster este asociat cu hainele vintage și pe bună dreptate. Bărbatul hipster nu pune preț pe etichete. Este un spirit liber și creativ. Din ce în ce mai popular, mai ales în rândul teenagerilor acesta își face simțită prezența și în rândul bărbaților maturi.

Folosește o pereche de skinny jeans asortată cu mocasini și un tricou cu mesaj, cu cât mai sarcastic, cu atât mai bine. Întreține vibe-ul cu o pereche de ochelari pentru soare și o borsetă.

Da, borseta bărbătească a revenit în tendințe; și-a făcut timid intrarea în 2018, iar în acest an se află la apogeu.

Și cum suntem în plin sezon de festival, stilul hipster este o variantă nimerită, sinonimă cu distracția pe care ți-o oferă un festival de muzică.

4. Stilul sport

Dacă ești o persoană foarte activă, mereu pe drumuri și dorești să te bucuri de o mare lejeritate în mișcări, acest stil vestimentar îți este deja familiar.

Mai ales în sezonul cald mulți bărbați mizează pe comoditatea oferită de tricourile care lasă pielea să respire, de treningul larg sau de shorturi. Iar șapca din plasă, de exemplu, este un accesoriu numai bun de purtat până la sala de fitness sau la o plimbare de weekend cu bicicleta.

Bineînțeles, moda este extrem de fluidă și mereu apar și dispar articole de îmbrăcăminte. Este bine să investești în piese basic, ce se potrivesc felului tău de a fi. Accesorizate într-un mod simplu, cu itemi pe care îi poți muta și refolosi de la o ținută la alta, vei găsi cu siguranță utilitatea în modă.

Sursă foto: Shutterstock