Prin acest soc a trecut o familie din Brazilia, care a preparat pentru cina, fara sa banuiasca, ceea ce este cunoscut drept cel mai veninos peste din lume, scrie Daily Mail.

Cunoscut sub denumirea de “pestele balon”, acesta contine o toxina de 1.200 de ori mai periculoasa decat cianura. In acest caz, nu este nevoie decat de o picatura din aceasta toxina pentru ca in mai putin de 24 de ore o persoana sa moara.

Insa familia Souza nu s-a gandit nicio clipa la aceste aspecte. Dimpotriva, pentru ca au primit pestele de la un prieten care fusese la pescuit in regiunea Duque de Caxias, din Rio de Janeiro, acestia au invitat rudele la masa.

peste

Dar la numai cateva secunde de la primele inghitituri, cu totii au inceput sa vomite, sa nu isi mai simta fata, mainile si picioarele.
Printre cei care au mancat pestele s-au aflat si patru copii, cu varste cuprinse intre trei si cinci ani. Cu totii au fost transportati de urgenta la spital si se afla in stare critica.

“Pestele arata atat de delicios, incat am invitat intreaga familie la masa. L-am prajit si toata lumea a mancat”, a spus Cristiane Souza, cea care a pregatit cina. “Sotul meu a fost primul care a spus ca nu isi mai simte limba, dupa care fata, si mai apoi mainile. La sfarsit, nu s-a mai putut tine pe picioare. A fost ingrozitor”, a mai adaugat aceasta.

Citeste mai mult pe

Stirileprotv.ro