Festivalul National de Teatru - 26 octombrie - 4 noiembrie

INCEPEM!

Așa își intitula Caragiale, cu un veac și mai bine în urmă, instantaneul dramatic menit să inaugureze o nouă companie teatrală.

Festivalul Național de Teatru preia acest cuvânt plin de încredere pentru a anunța deschiderea celei de-a 22-a ediții din existența sa.

Detalii si program aici.

Targ de Sfantul Dumitru la Muzeul Satului - 26-28.10

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 26 – 28 octombrie 2012 la Târgul de „Sfântul Dumitru”, patronul şi protectorul acestui spaţiu de tradiţie şi spiritualitate românească.

FESTIVALUL DE PSIHANALIZA SI FILM 2012

Prima editie a Festivalului de Psihanaliza si Film se va desfasura in perioada 26- 28 octombrie la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City. Festivalul debuteaza vineri, 26 octombrie, cu prezentarea in avanpremiera a In Deriva, sezonul II, prin amabilitatea HBO Romania.
Vor fi prezentate in premiera in Romania, titluri precum Terapie Specială/ The Sessions, regia Ben Lewin, castigator al Premiului Publicului și al Premiului Special al Juriului la Sundance 2012 cu Helen Hunt si William H. Macy si Take This Waltz, regia Sarah Polley, cu Michelle Williams si Seth Rogen in rolurile principale.

Detalii aici

Festivalul Filmului Francez - 26.10 - 02.11 - cinema Elvira Popescu

Festivalul Filmului Francez aduce toamna asta 16 filme, dintre care sapte in premiera, o proiectie speciala de scurtmetraje si doua mini-retrospective care omagiaza doi monstri sacri ai cinematografiei franceze : Alain Resnais, preocupat mereu sa se joace cu perceptia asupra realitatii si Agnès Varda, o exploratoare teribil de inteligenta a sentimentelor.

Pret si program, aici.

Angajatori de Top - 26, 27 octombrie, Sala Palatului

Targul de cariera Angajatori de TOP este un eveniment ce pune accent pe calitatea companiilor participante si totodata, a joburilor oferite de acestea. Angajatorii sunt lideri de piata in domeniul lor de activitate, cu o strategie de business clara, programe de pregatire pentru tinerii profesionisti si angajati.

Existam si o sa avem banda! - marsul biciclistilor, 27 octombrie, ora 10.30, Piata Alba Iulia

Sâmbătă, 27 octombrie, va avea loc marșul revendicativ al bicicliștilor din București “Existăm și-o să avem bandă!” cu plecarea din Piața Alba Iulia la ora 10:30 pe traseul Piața Alba Iulia – Piața Muncii – Piața Victoriei – Parcul Izvor (finish). Marșul revendicativ “Existăm și-o să avem bandă!” este soluția la care Comunitatea Bicicliștilor din București recurge pentru a-și cere dreptul la o infrastructură coerentă pentru mersul pe bicicletă, atât de necesară într-o capitală europeană campioană la poluarea cauzată de traficul auto.

Rainbow Quartet la Palatul Mogosoaia - 28 octombrie, ora 16.00

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti”, ii invita pe bucuresteni la Palatul Mogosoaia, duminica 28 octombrie, ora 16.00, la un recital inedit intitulat “Hollywood Clasics” sustinut de grupul RAINBOW QUARTET.

Concert de desen - Universitatea de Muzica din Bucuresti - 28.10, ora 19.00

Goethe-Institut Bucuresti impreuna cu Ansamblul Propuls va invita la un nou concert-premiera in Romania, duminica, 28 octombrie, de la ora 19:00, in Sala „George Enescu” a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti: Un compozitor legendar, o lucrare pentru orice harta astrologica: Karlheinz Stockhausen - Tierkreis (Zodiac).