Cei mai multi dintre cei care o apreciaza nu stiu insa ca berea merge de minune si cu alte alimente sau feluri de mancare in afara de vesnicele gratare. Printre acestea se numara si branzeturile. Desigur, cand spui lactate si te gandesti la o bautura care sa mearga cu ele iti vine in mine, automat, vinul, insa iti propunem sa renunti la obiceiurile de masa obisnuite si sa incerci aceasta asociere inedita.
De ce ar trebui sa combini berea cu branza?
Pe scurt, berea este o bautura mult mai buna cand vine vorba de a face experimente culinare la preturi reduse. Ea nu numai ca are grija de portofelul tau, dar te si ajuta sa testezi o varietate larga de arome, intr-un cadru mai putin pretentios decat cel pe care il impune vinul. Acesta din urma tinde sa-ti “oboseasca” papilele gustative si sa-ti limiteze capacitatea de a asocia gusturi variate, spre deosebire de bere, care ofera o deschidere mai mare. Mai mult decat atat, ea arde grasimile din branzeturi si creeaza o senzatie interioara de prospetime.
Ce bere se potriveste cel mai bine cu branzeturile?
Berea belgiana merge cu aproape orice fel de branza, asa ca nu ai cum sa dai gres daca incepi experimentul gastronomic cu ea. Daca iti place combinatia, atunci poti merge mai departe si poti urma ponturile specialistilor care ii sfatuiesc pe curajosi sa aleaga bautura alcoolica si branza in functie de “taria” fiecareia. De exemplu, spun ei, branza Brie merge de minune cu berea blonda, pe cand branzeturile intense de capra pot fi combinate cu berea puternic amaruie.
Ce branzeturi merg cel mai bine cu berea?
Ei bine, cam toate tipurile de branza pot fi combinate cu bere, aceasta reusind sa scoata la iveala diferite elemente ale lactatelor, in functie de tipul lor. O bautura puternica te va face sa simti textura cremoasa si fina a branzei, pe cand o bere mai slaba va accentua aroma specifica a unui lactat. E important sa stii ca nu exista neaparat sabloane culinare, ci pur si simplu dorinta de a experimenta si accepta ceva nou.