Termenul "hipster“ este atat de abuzat, incat ajungi sa vezi hipsteri chiar si-acolo unde nu sunt. "Ala e un loc plin de hipsteri. Nu mai merg acolo niciodata"

Ce muzica asculti? Iti place “Little Talks” de la Of Monsters and Men? Ai Polaroid? Sigur esti hipster.

Eticheta a fost pus ape tine. Nu mai ai scapare. S-a strigat linie ca la Bingo. Unii habar nu au ce e ala hipster dar e misto sa folosesti termenul. Este exact ca tripat. Multi folosesc termenul, putin stiu ce inseamna.

Acum insa totul e hipsteresc, hipsteros sau vreo alta variatiune pe tema data. Termenul "hipster" a fost folosit pentru prima data inca de pe la 1940, cand se referea la un membru al comunitatii afro-americane.

Un deceniu mai tarziu, hipsterul era alb, dar inca fascinat de tot ce insemna de culoare.

hipster

 

Hipsterii sunt acele persoane care poarta palarie, ochelari cu lentila din sticla, dar nu de vedere, esarfa vara, pantaloni skinny, geanta mare pe umar, aparat foto Polaroid, geaca de piele si iPhone.

Potrivit Urban Dictionary hipster, care deriva din termenul slang „hip”, cu alte cuvinte „informat despre ultima moda”, este o subcultura a unor persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani care cred in gandirea independenta, anticonformism, creativitate, arta si muzica indie.

hipster

 

Nascut la inceputul lui 2000 in cartierul Williamsburg din New York, si raspandit apoi in lumea intreaga, hipsterism-ul reuneste tineri educati care lucreaza adesea in lumea artei, a muzicii si a modei, dar care refuza canoanele estetice ale culturii din SUA chiar si sexualitatea prestabilita, potrivit ziarului italian La Repubblica.

Ceea ce deosebeste aceste grupuri este absenta unor intentii politice. Nu revendica nicio apartenenta politica, pentru ca sunt in mod voit independenti de orice regula. Nu vor sa fie catalogati si eludeaza actualitatea, exceptand evident muzica si moda.

hipster

 

Singura religie pe care toti hipsterii o recunosc ca atare sunt pantalonii stramti.

Fetele ii imbraca pe cei super slim, stransi pana la genunchi, iar baietii se straduie sa imbrace modele feminine. Hipsterul nu face nici un efort sa se integreze in societate.

Este ironic, traieste cu lejeritate si uraste sa fie calificat drept hipster. Hipsterul e acuzat ca nu are ideologie. E un mix de anarhism, punk, anti-capitalism, ecologism si, pe alocuri, atitudine post-rasiala.

Hipsterul citeste mai mult, este vegan, isi cumpara viniluri, isi achizitioneaza haine de la diverse targuri vintage. Cand termenul de hipster este folosit ca o insulta, e folosit pentru a arata falsul si a implica lipsa autenticitatii.