Nu mai puţin de 696 de cereri de căsătorie au fost depuse în acest an în Hong Kong, pentru data de 12 decembrie, o dată considerată de comunitatea chineză un simbol al "iubirii".
Acest numără depăşeşte de aproape patru ori media zilnică de 177 de cereri, înregistrată în octombrie, a declarat un purtător de cuvânt al Administraţiei Teritoriale Chineze.
În Singapore, unde trei locuitori din patru sunt de etnie chineză, 540 de cupluri vor spune "Da", miercuri, potrivit site-ului Registrului căsătoriilor, această cifră fiind de opt ori mai mare decât media lunară obişnuită.
"Este o dată populară", a confirmat Renee Leung, aflat la conducerea unei firme care organizează nunţi, a cărei cifră de afaceri va fi de 10 ori mai mare în această zi specială, în comparaţie cu celelalte zile ale anului.
Entuziasmul este totuşi ceva mai scăzut decât cel din anii precedenţi: în Hong Kong, 1.002 cupluri s-au căsătorit pe 11/11/11, o dată considerată un simbol "al iubirii eterne", şi 859 cupluri s-au căsătorit pe 10/10/10, un simbol al "perfecţiunii".
Sammy Au, un maestru în feng shui, o artă ancestrală chineză, data triplului 12 este pur şi simplu o zi "a norocului".
Însă datele de 18 şi 31 decembrie sunt zile plasate sub auspicii mult mai favorabile, a declarat el pentru cotidianul The Standard.
Anumite cupluri s-au grăbit însă să se căsătorească pe 12/12/12, înainte de data de 21 decembrie, care ar corespunde sfârşitului unui ciclu major din calendarul maya (despre care unii cercetători spun că s-ar încheia pe 23 decembrie), un eveniment asociat de unele persoane cu sfârşitul lumii.
"Vreau să mă căsătoresc înainte de sfârşitul lumii", a declarat unul dintre viitorii miri, ziarului de limbă chineză Ming Pao.
Singapore a bătut toate recordurile pe 14 februarie 1995, când peste o mie de cupluri s-au căsătorit în acea zi, o dată la care sărbătoarea occidentală de Sfântul Valentin a coincis cu o mare sărbătoare chineză.