Nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului la volan – sunt cel mai des întâlnite comportamente în trafic, de care românii sunt deranjați. 74% dintre ei sunt enervați că ceilalți șoferi nu semnalizează atunci când schimbă direcția de mers, 64% sunt nemulțumiți de viteza excesivă și 62% dintre ei s-au plâns de utilizarea telefonului mobil la volan.

Sondajul a fost realizat în noiembrie 2018, pe un eșantion de 1.000 de persoane din mediul urban, și are o eroare de eșantionare de +/-3,1%.
83% dintre șoferi au recunoscut și că folosesc aplicații de navigație, în timp ce doar 43% cred că pneurile de iarnă sunt cu adevărat utile pentru deplasarea în siguranță, pe zăpadă.

De asemenea, oamenii nu au încredere în șoferii de taxi și îi caracterizează ca fiind lipsiți de amabilitate, în timp ce majoritatea a românilor are încredere în șoferii mijloacelor de transport în comun, variantă de deplasre pe care o consideră cea mai “safe”.

Războiul bicicliști – șoferi este conflictul anului în România. Din ambele tabere se spune despre ceilalți că nu sunt atenți în trafic și că fac greșeli care te pot costa viața.
Problemele din trafic nu sunt doar șoferii, conform studiului, participanții s-au plâns de aglomerație (78%), agresivitate (70%) și infrastructură (60%).