ce va fi organizat pentru a-i ajuta pe celibatari să îşi găsească sufletul pereche, într-un parc din Seul, cu o zi înainte de Crăciun.

"Am întrebat pe Facebook - "Ce aţi plănuit pentru Crăciun?" -, iar oamenii ne-au trimis mii de mesaje, în care spuneau că sunt celibatari, trişti şi că nu aveau niciun plan pentru Crăciun", a declarat Justin Chanwook Jang, unul dintre organizatorii evenimentului.

Jang, în vârstă de 29 de ani, el însuşi celibatar, a luat atunci hotărârea să îi ajute pe oamenii singuri în viaţă să îşi găsească sufletul pereche, cu o zi înainte de Crăciun. "Nu ne-am fi imaginat niciodată că lucrurile vor lua astfel de proporţii".

Potrivit regulilor stabilite, femeile trebuie să vină la întâlnire îmbrăcate în roşu iar bărbaţii în alb. Ei se vor întâlni într-un parc amenajat pe o insulă de pe râul Han, care trece prin mijlocul capitalei sud-coreene.

Femeile şi bărbaţii celibatari vor putea să se privească, păstrând între ei o distanţă de câţiva metri, până la ora locală 15.00 (06.00 GMT). În acel moment, participanţii vor putea să se îndrepte spre partenerul care le place şi să îl strângă de mână.

Acest eveniment a căpătat o astfel de amploare în Coreea de Sud, încât mai multe companii au decis să acorde o zi liberă angajaţilor lor celibatari, pentru ca aceştia să meargă la întâlnirea din parc.

Organizatorii au spus că au la dispoziţie doar 200 de voluntari pentru a supraveghea mulţimea şi pentru a veghea la buna desfăşurare a "întâlnirilor". Reprezentanţii poliţiei vor fi şi ei la faţa locului.

Coreea de Sud, la fel ca şi alte ţări bogate din Asia, a cunoscut o scădere netă a numărului căsătoriilor pe parcursul ultimilor 20 de ani şi înregistrează una dintre cele mai mici rate a natalităţii din ţările membre în OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), de doar 1,3.