În mod tradiţional, ai şi câteva lucruri de care trebuie să te ocupi, cum ar fi să alegi un loc de întâlnire care să fie pe gustul tău, dar şi al ei, să faci rezervările, să o iei de acasă, dar şi să-ţi alegi o ţinută potrivită.

Dacă nu ai nicio idee despre ce ar trebui să porţi la o primă întâlnire, e posibil să alegi ceva sub impulsul momentului, în ultima clipă. Sigur, s-ar putea să fii prezentabil, dar pentru o femeie atentă la detalii s-ar putea să fie destul de evident că te-ai îmbrăcat în grabă.

Să știi ce să porţi la o primă întâlnire este foarte important, pentru că ţinuta aleasă vorbeşte despre personalitatea ta şi te poate ajuta să faci o primă impresie foarte bună. Așadar, iată câteva idei practice menite să te ajute să alegi o ţinută adecvată pentru o primă întâlnire.

Ce trebuie să ai în vedere înainte să alegi ţinuta

În primul rând, trebuie să ţii seamă de momentul zilei în care are loc întâlnirea. O întâlnire la prânz sau la un picnic în parc cere o ţinută cu totul diferită de o ieşire la teatru, seara, de exemplu. În al doilea rând, trebuie să ţii cont de locul în care mergeţi. De exemplu, dacă vizitaţi o grădină zoologică ai nevoie de o ţinută diferită decât cea pe care ai purta-o la o expoziţie de fotografie. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, trebuie să te gândeşti la stilul femeii pe care o inviţi în oraş. Cel mai probabil ai văzut-o cel puţin o dată sau măcar ai văzut poze cu ea. Dacă ţi se pare că e genul mai elegant, plusează cu o ţinută mai rafinată. Dacă e mai curând casual, adaptează-te în consecinţă. 

Ce să nu porţi niciodată la o primă întâlnire

Dacă nu cumva vă întâlniţi la stadion să daţi o tură pe pista de atletism, nu te îmbrăca niciodată în trening. Cel mai probabil nicio femeie stilată nu ar caracteriza această ţinută ca fiind acceptabilă. Încearcă, de asemenea, să nu fii prea formal, deci mai bine lasă-ţi cravata şi papionul acasă, asta dacă întâlnirea voastră nu este în contextul unui eveniment de gală cu un cod vestimentar bine definit. Aşadar, evită extremele! Şi sandalele. Asta nu are nevoie de nicio explicaţie.

Ce ar trebui să porţi

În materie de pantaloni, situaţia e destul de simplă. Alege jeanşi clasici, în nuanţe de albastru sau negru ori pantaloni din doc bej, kaki, bleumarin. Atât timp cât au o croială clasică, nu ai de ce să te gândeşti prea mult la asta. Evită totuşi pantalonii scurţi, nu numai la prima întâlnire, ci în general când ieşi în oraş. Nu mai eşti un puşti, eşti bărbat! În partea de sus, o cămaşă clasică este o alegere excelentă. Poate fi în orice culoare, chiar şi în carouri sau cu imprimeuri discrete. Dacă mergeţi la un restaurant elegant, pune-ţi şi sacou. Dacă e prea cald, optează pentru un sacou din in. Dacă nu mergeţi într-un ambient formal, peste cămaşă poţi să-ţi pui un pulover, un cardigan, o jachetă din doc sau o geacă din piele. Pentru întâlnirile mai informale, în aer liber, poţi alege şi un tricou simplu sau unul polo. 

Accesoriile sunt importante

Accesoriile comunică foarte multe despre personalitatea ta, deci punctează cu piese bine alese, dar nu încărca inutil ţinuta. O curea din piele, un ceas clasic şi o pereche de ochelari de soare de barbati sunt suficiente ca să îţi dea un aer cool şi relaxat. Dacă porţi și bijuterii masculine, alege-le cu atenţie astfel încât să completeze ţinuta, nu să o eclipseze total.

Cu siguranţă vei vrea să faci o impresie cât se poate de bună la prima şi la toate întâlnirile care vor urma, dacă va fi cazul, aşa că nu uita că pe lângă o ţinută adecvată bunele maniere sunt esenţiale. Fii politicos, zâmbitor, deschis şi cu siguranţă vei face orice femeie să se gândească la tine cu plăcere!

Sursa foto: Shutterstock