Sue McKenzie, o bunica de 64 de ani din Marea Britanie, a sesizat o schimbare de comportament a motanului sau, Tom, cel pe care il ingrijeste de 24 de ani. Pisoiul a inceput sa o mangaie pe ceafa in mod repetat si sa-i mieune in ureche, facand asta rar inainte.

Sue s-a decis sa duca motanul la veterinar pentru a vedea ce e in neregula. Toate testele au aratat ca pisoiul este sanatos, insa veterinarul i-a spus ca ar trebui sa mearga Sue la medic, pisoiul incercand sa-i spuna ca are o probleme de sanatate.

In ciuda scepticismului, Sue si-a facut programare. A primit diagnosticul de limfom Hodgkin in faza a 3-a in gat! A suferit o interventie chirurgicala pentru a extirpa tumora la putin timp dupa aceea. Sue a avut apoi 6 runde de chimioterapie fiind acum sanatoasa.

"Banuiesc ca e totul datorita lui Tom. Mi-a salvat viata intr-un mod. Nu mai e deranjat acum - s-a intors la starea lui si imi lasa gatul in pace. Tom nu a fost niciodata un pisoi foarte iubitor, nu se lipteste de mine foarte des. Ma lasa sa il mangai si ii place sa stea langa mine dar nu cauta contactul uman.

Asa ca am considerat ca se comporta foarte ciudat cand, dintr-o data, a inceput sa stea lipit de mine, foarte drept, si lovind usor cu labuta ceafa mea in timp ce mieuna" povesteste Sue. "Veterinarul a sugerat ca Tom incearca sa-mi spuna ceva. Cand am ajuns acasa mi-am pus mana la ceafa si am simtit o umflatura. Sesizasem cu cateva saptamani inainte dar nu i-am dat atentie. Comportamentul ciudat al lui Tom m-a facut sa ma gandesc de 2 ori si ma temeam ca e ceva mai serios. Doctorul s-a uitat la mine si m-a intrebat: daca pisoiul tau face asta de 2 saptamani, de ce nu ai venit mai repede?".