Cercetătorii au preferat în ultimele decenii să observe micile gesturi şi activităţile zilnice pentru a schiţa portretul personalităţii unei persoane.

Dacă felul în care strănutăm ar putea să ne dezvăluie caracterul, iar poziţia adoptată într-un ascensor să ne definească statutul social, felul în care râdem ar reprezenta "o fereastră" deschisă către sufletul nostru, informează site-ul Gentside.com.

Aveţi un râs unic şi contagios - râsul dumneavoastră este uşor de recunoscut de toată lumea şi îi face pe toţi cei din jurul dumneavoastră să izbucnească în râs la rândul lor. Acest tip de râs poate fi perceput ca o dorinţă de a vă face remarcat şi ca un semn de vanitate. Totuşi, dacă râsul este franc şi natural, veţi fi considerat probabil o persoană amuzantă, sociabilă şi cu picioarele pe pământ.

Emiteţi un "cloncănit" uşor şi controlat - cu mâna în faţa gurii, ochii care se mijesc, un tremur uşor la nivelul umerilor şi mici "cloncănituri", acest râs de fetiţă trădează o persoană timidă sau o persoană care vrea să pară bine crescută, respectând normele de bună creştere.

Vă lansaţi în râsete de "căpcăun" cu gura larg deschisă - dacă râdeţi cu gura larg deschisă, scoţând sunete zgomotoase şi plesnindu-vă cu palmele peste coapse, sunteţi fără îndoială într-un proces demonstrativ şi aveţi nevoie de a vă face remarcat, întrucât această atitudine relevă o anumită dorinţă de a vă face ascultat şi admirat.

Râsul dumneavoastră seamănă cu o fluierătură - atunci când râdeţi emiteţi o şuierătură în loc să eliberaţi un râs puternic, ca şi cum v-aţi reţine râsul în gât. Acest fapt rezultă din obişnuinţa de a fi discret şi dintr-o "deformare" a universului profesional care vă impune să fiţi tăcut.

Vă forţaţi să râdeţi - Sunetul şi mişcarea gurii sunt prezente, dar partea superioară a feţei rămâne impasibilă şi neutră. "Acest fapt sugerează că râsul este o formă de obligaţie, fie de politeţe, fie pentru a atrage atenţia, fie pentru a determina publicul să râdă", afirmă autorii studiului. Reprezintă totuşi o stratagemă utilă pentru a râde în urma unor glume răsuflate făcute de superiorul dumneavoastră ierarhic.

Acest studiu a fost realizat de compania britanică Lambrini, care produce mai multe sortimente de cidru cu pere.