De la locație și până la felul în care este construit blocul de locuințe, trebuie să iei în calcul fiecare aspect. Nu te grăbi să iei o decizie dacă nu trebuie să eliberezi actualul apartament într-o anumită perioadă și oferă-ți suficient timp pentru a găsi cea mai bună opțiune. Iată la ce trebuie să fii atent într-o astfel de situație:

Particularitățile zonei

Ai suficiente magazine sau farmacii aproape? Acest lucru este destul de important pentru momentele în care ai nevoie de un medicament de urgență sau să-ți faci câteva cumpărături după o zi solicitantă la muncă. Dacă acestea lipsesc, s-ar putea să te lovești de probleme atunci când trebuie să conduci câțiva kilometri pentru a cumpăra o pâine. Așadar, optează pentru un complex rezidențial care îți poate oferi acces la aceste servicii de bază.

Un alt lucru important, mai ales în cazul în care deții o mașină, este existența unui garaj sau a unui loc de parcare care vine la pachet cu apartamentul. Dacă parcarea are locuri limitate, va fi complicat să găsești un loc potrivit la finalul zilei și vei fi nevoit să lași mașina într-un loc nesigur. Locul de parcare pe care îl primești cu apartamentul poate fi securizat cu ajutorul unui blocator de parcare în cazul în care nu există garaje.

Distanța față de locul de muncă

Dacă acum locuiești foarte aproape de locul în care lucrezi, va fi destul de greu să te obișnuiești cu o distanță mai mare. Deoarece aceasta va trebui parcursă în fiecare zi, trebuie să găsești un complex rezidențial care se află la o distanță asemănătoare. Aglomerația din fiecare zi, dimineața și seara, îți va provoca destul stres, iar dacă mai trebuie să pierzi zeci de minute în trafic, vei ajunge să regreți decizia luată. Așadar, urmărește locațiile pe care poți să le parcurgi ușor și caută din timp posibile scurtături pe care le poți lua în drumul tău spre și dinspre muncă. Dacă locuiești într-un oraș mai mic, ai automat un avantaj. Însă trebuie să iei în considerare faptul că multe complexe rezidențiale construite spre ieșirea din oraș, într-o zonă liniștită, nu au o infrastructură bine dezvoltată. Așadar, rezidenții unui astfel de complex pot pierde timp prețios pe drum din cauza șoselelor înguste care se aglomerează la orele de vârf.

Infrastructura

Pentru că omul modern este în continuă mișcare, felul în care arată infrastructura trebuie să-ți atragă atenția atunci când vrei să te muți. Zonele rezidențiale sunt într-o continuă dezvoltare, dar drumurile nu par să țină mereu pasul cu acest ritm. De aceea, multe dintre cartierele noi din țară nu sunt adaptate la nevoile oamenilor. De exemplu, comuna Chiajna s-a dublat ca număr de locuitori în perioada 2007-2017, însă la nivelul infrastructurii lucrurile merg mai greu. Atunci când vrei să te muți trebuie să fii atent la semnalele de alarmă care arată că blocurile ar fi construite pe repede înainte, fără a se ține cont de posibilitățile de dezvoltare la nivelul infrastructurii și utilităților. Poți să te consulți cu specialiștii în domeniu, precum arhitecți care își oferă serviciile de consiliere, sau să analizezi planul dezvoltatorului imobiliar. Nu te pripi chiar dacă blocul și apartamentul arată perfect.

Decizia de a te muta trebuie să includă o analiză corectă a tuturor factorilor care influențează buna ta dispoziție. Mai ales atunci când vrei să locuiești în același apartament pentru o perioadă mai lungă, nevoile tale trebuie să fie pe primul loc și să te poți bucura de cele mai bune condiții.

Sursa foto: shutterstock.com