Le sorbim cu placere dimineata la micul dejun, la amiza in pauza de masa sau in oras cu prietenii. Despre amandoua se spune ca pot crea dependenta, dar si ca au numerose beneficii pentru sanatate. Daca nu ai deja o favorita atunci iti va fi greu sa alegi intre o ceasca de cafea si una de ceai.
Ceai versus cafea: ambele iti fac diminetile mai usoare
Fie ca esti o persoana matinala sau nu, ai nevoie de un imbold cald ca sa te dai jos din pat. Ceaiul este prin definitie o bautura pentru oameni fara graba. Ai nevoie de timp sa il lasi sa infuzeze, sa il alinti cu o lingurita de miere si apoi sa il sorbi cu calm savurand fiecare esenta ascunsa in el.
De partea cealalta, o ceasca de cafea se regaseste mai bine in mana unui om grabit, mereu pe fuga, gata sa o bea si pe strada in drum spre serviciu. Chiar daca par doua bauturi atat de diferite (una este facuta din fruze, cealalta este facuta din boabe) efectul este acelasi: o dimineata mai frumoasa.
Ceai versus cafea: ambele sunt infuzii de sanatate intr-o ceasca
Si ceaiul, si cafeaua au atuurile lor cu care sa te convinga ca sunt cea mai buna alegere. Ceaiul contine taninuri si catechine cu proprietati antioxidante, care sunt asiciate cu efectele de prevenire a cancerului si problemelor cardiace.De partea cealalta, cafeaua are cofeina, diversi acizi si aminoacizi sau minerale. In cantitatea potrivita, cafeaua poate preveni Alzheimerul, Parkinsonul, diverse tipuri de cancer sau diabetul de tip I.
Ceai versus cafea: cafeaua te trezeste mai repede
Intr-o cana de cafea sunt intre 125 si 185 miligrame de cofeina, substanta responsabila pentru trezirea rapida a simturilor si functiilor creierului. Totusi, efectele cofeinei, desi sunt rapide, pot genera anxietate, si dupa o crestere rapida a activitatii pot fi urmate de o cadere la fel de brusca. Ceaiul are cel mult 55 miligrame de cofeina per cana, in functie de sortimentul pe care il bei.