FILM

Divergent
Regie: Neil Burger
Distributie: Shailene Woodley, Kate Winslet

Divergent prezinta povestea unei societati din viitor in care oameii sunt impartiti in 5 factiuni divizate in functie de personalitatea fiecarui individ, iar adolescentii trebuie sa decida daca vor sa ramana in factiunea lor sau sa se mute in alta pentru totdeauna.

Pentru a intari alegerea facuta si pentru a avea dreptul de a marca aceasta decizie, adolescentii trebuie sa treaca prin teste fizice si psihologice in vederea transformarii in ceea ce vor fi la final. In aceasta soietate, o adolescenta (Shailene Woodley) descopera ca este un “Divergent” – persoana care nu se incadreaza in niciuna dintre factiuni- si afla ca o conspiratie pune la cale descoperirea si distrugerea tuturor Divergentilor din lume; viata ei fiind amenintata astfel.

Filmul este realizat pe baza unei serii de carti cu acelasi nume scrise de Veronica Roth si regizat de Neil Burger (deasemenea director al filmului “Limitless”). Din distributie mai fac parte actori ca Miles Teller, Kate Winslet sau Ray Stevenson.

Grand Budapest Hotel
Regie: Wes Anderson
Distributie: Bill Murray, Ralph Fiennes, Tilda Swinton

Madame D. (Tilda Swinton) se indragosteste de Gustave H, liftierul de la Grand Hotel, personaj interpretat de Ralph Fiennes. Cand Madame D. este gasita moarta, acesta devine principalul suspect, el fiind cel are mosteneste o pictura scumpa.

A doua poveste a filmului il prezinta pe Gustave indragostit de Agatha, o colega din hotel care este jucata de Saorise Ronan (19 ani). Pentru acest rol, actrita are desenat un semn din nastere sau o cicatrice care nu este explicata in trailer. The Grand Budapest Hotel este cel de-al doilea film al lui Wes care are actiunea plasata in Europa, dupa The Fantastic Mr.Fox.

One World Romania 2014

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania propune bucurestenilor ca intre 17 si 23 martie sa se incarce pentru lupta vazand filme bune.

One World Romania 2014

Festivalul ajunge anul acesta la cea de-a saptea editie, si aduce noi filme documentare si evenimente speciale in mai multe locatii din Bucuresti: Cinema Studio, Cinema „Elvire Popesco” si Muzeul Taranului Roman. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc luni, 17 martie, la Cinema Pro.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

TEATRU 

VINERI

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită de Bertolt Brecht - Teatrul Odeon, ora 19:00

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită

Cu:
Arturo Ui - Ionel Mihăilescu
Dogsborough - Dorina Lazăr
Bertolt Brecht - Vitalie Bantaş
Flake - Mircea Constantinescu
Butcher - Mugur Arvunescu
Actorul - Marian Ghenea
Sheet - Laurenţiu Lazăr
Giuseppe Givola - Gabriel Pintilei

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită


Emanuele Giri - Mihai Smarandache
Ernesto Roma - Istvan Teglaş
Betty Dullfeet - Cătălina Mustaţă
John Dullfeet - Mircea N. Creţu
Daisy - Ioana Anastasia Anton
Croitorul - Marian Lepădatu
Tânărul din Cicero - Ionuţ Kivu
Tânăra din Cicero - Ana Maria Moldovan
Dansatoare de cabaret - Ioana Marchidan, Judith State

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită

Costume: Doina Levintza
Coregrafie: Răzvan Mazilu
Regizor: Dragoş Galgoţiu

SAMBATA

Acum sau niciodată de Valentin Krasnogorov- Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, Sala Liviu Ciulei (ex-Izvor), ora 19:00

Acum sau niciodată

Cu:
Şerban Pavlu
Mirela Oprişor
Gheorghe Ifrim
Nicoleta Lefter

Regizor: Mihai Constantin

DUMINICA

Băieţii de Aur de Neil Simon - Teatrul Mic, ora 19:00

Băieţii de aur

Cu:
Willie Clark - Dan Condurache
Ben Clark - Bogdan Talaşman
Al Lewis - Mihai Dinvale
Eddie - Ştefan Lupu
O infirmieră - Ruxandra Enescu
O soră de caritate - Liliana Pană
Regizorul de platou - Petre Moraru

Băieţii de aur

CONCERT

Deck Sounds - Delilah - Atelierul de Productie

Vineri ora 22:00 - 03:00

Delilah

Nascuta in anul 1990 la Paris, Delilah (Paloma Ayana Stoecker) provine dintr-o familie pasionata de muzica, mama sa fiind implicata in organizarea galelor premiilor muzicale Mobo in anii '90, iar tatal sau vitreg, fost DJ, detinand o casa de discuri si un club de muzica live in Londra. Incurajata de dragostea pentru muzica a parintilor sai si inspirata de vibe-ul Londrei, orasul in care s-a mutat de mica, Delilah a inceput sa studieze pianul de la o varsta frageda, compunand primul sau cantec la numai 12 ani.

Talentul sau nativ nu a trecut neobservat astfel ca, cinci ani mai tarziu, casele de discuri incepeau deja sa-si arate interesul fata de tanara artista care, in 2008, a semnat primul sau contract cu Atlantic Records (Warner Music).

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

Gaming Marathon - Nexus

Vineri ora 10:00 - 22:00

Gaming Marathon - Nexus

De la 10 dimineata, pana seara tarziu.

Vino cu computerul / laptopul tau, avem totul pregatit sa te joci cu gasca la Nexus.

Organizam pe loc concursuri de:

- League of Legends (1v1 si 5v5);
- Starcraft 2 (1v1 si pe echipe);
- CS 1.6 si CS:GO (1v1 si pe echipe);
- Heathstone;
- Dota2;
- FIFA.

PARTY

Outlook Launch Party - Matrix & Futurebound, Subscape & Mydas - Arenele Romane

22 Mar ora 22:00 - 06:00

Outlook Launch Party

Luna martie ne aduce una dintre cele mai mari evenimente dubstep/dnb din 2014: MATRIX & FUTUREBOUND, SUBSCAPE si MYDAS alaturi de romanii Mighty Boogie si Inflex.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

Electrocord prez. Dansul și Avansul #10 | Krafty Kuts - Unu' - Notsocommondj - The Basstard - AltOm - Dj Bully - Club Colectiv - ora 21:00

Krafty Kuts

Electrocord dă mâna cu Dansul și Avansul aflat acum la a zecea ediție și întinde covorașul roșu pentru primul invitat internațional, un musicaholic care să completeze tabloul creat de toți invitații de până acum: muzicofilie la rang de artă.

Martin era un pasionat de muzică încă dinainte de vremea când se ocupa de record shop-ul din Brighton. Așa pasionat încât putea să câștige competiții de DJ deși era novice. Astăzi Krafty Kuts deține mai multe premii și amintiri precum momentul în care a digeit pe lângă The Prodigy, Rolling Stones sau Fatboy Slim.

A reușit să își aducă activarea în anii `90 și buna cunoaștere a tuturor genurilor muzicale în avantaj, selectând cele mai bune ingrediente pentru petreceri, remixuri, albume. Sugar, spice, and everything nice sau breaks, funk, soul, hip hop, jazz, electro, dubstep, drum and bass. Krafty Kuts a reușit să influențeze nu numai scena din care s-a desprins, mai exact cea a breakbeat-ului, dar și pe cea internațională - de aceea îl așteptăm din nou cu entuziasm școlăresc.

Acces:
20 lei (presale la H2O) Str.Lipscani 54, sector 3.
30 lei la intrare