FILM

Iron Man 3 - Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr., Sir Ben Kingsley, Gwyneth Paltrow

Iron Man 3 aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna.

Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas. Incoltit din toate directiile, Stark este obligat sa supravietuiasca de unul singur si sa se bazeze pe inventivitatea si instinctele sale pentru a-i proteja pe cei dragi. In drumul sau, Stark descopera raspunsul la intrebarea care il bantuie in secret de multa vreme: omul face costumul sau costumul il face pe om.

TEATRU

VINERI

Șaraiman – dans contemporan și stand-up comedy
într-un spectacol neconvențional marca Răzvan Mazilu - Teatrul Odeon - ora 19:00

Șaraiman

 

Spectacolul, o colaborare între Teatrul Odeon și Fundația perfoRM, reunește trei ipostaze artistice aparent incompatibile: dans contemporan, stand-up comedy și muzică lăutărească interpretată de Romica Puceanu. Alăturarea acestora se concretizează într-o invitație de a privi cu un ochi (auto)critic, cu mult umor, o temă de meditație mereu actuală, profund umană: teama de ratare.

“Șaraiman a apărut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România”, mărturisește cu sinceritate Răzvan Mazilu, care adaugă: “Știu, mi s-a spus de nenumărate ori că eu nu am de ce să simt asta, pentru că sunt un artist împlinit, însă nu ai cum să nu te întrebi cum ar fi arătat viața ta dacă ai fi făcut cu totul alte alegeri în diferite momente, alegeri deopotrivă personale și profesionale. Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea și inspirați de muzica lăutărească autentică, încercăm, cu foarte mult umor, să lansăm niște intrebări și, eventual, să găsim niște răspunsuri".

Special pentru realizarea coregrafiei acestui proiect a fost invitat coregraful israelian Nadar Rosano, ale cărui creații sunt prezentate în numeroase țări.

Primele spectacole sunt programate în zilele de 26, 27 aprilie și 2 mai 2013.

Șaraiman

un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy
un concept de Răzvan Mazilu
Cu Răzvan Mazilu
Stand-up comedy: Dan Badea
Muzica lăutărească interpretată de Romica Puceanu
Coregrafia: Nadar Rosano (Israel)
Dramaturgia coregrafică: Gina Șerbănescu
O producţie Teatrul Odeon si Fundația perfoRM

Durata 1h
Preţul biletelor: 53 lei şi 31,80 lei

SAMBATA

FAMILIA TOT – ORA 19:00 - Centrul Cultural Nicolae Bălcescu - Strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, Bucureşti.
FAMILIA TOT

FAMILIA TÓT

 

 

István Örkeny (1912-1979) a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial, a fost si prizonier de razboi iar cariera lui de scriitor se dezvolta dup ace se intoarce in Ungaria. Din anii `60 incepe sa experimenteze diferite stiluri si adopta in cele din urma stilul grotesc. Volumul Calatorie de nunta pe hartia de prins muste contine romanul scurt Familia Tót care impreuna cu Nuvelele minut ii aduc celebritate. Familia Tót se naste in forma de drama in 1967.

Grotescul din piesa functioneaza ca effect comic si alarmant in acelas timp. Örkeny imbina ridicolul cu stilul horror, elementele naturalise cu viziunile mistice, intr-o poveste despre natura schimbatoare a omului, despre desfigurarea si destramarea caracterului uman in contextualul fricii si al unei ierarhii dictatoriale. Mase mari de oamnei cu gandire sanatoasa pot ajunge usr intr-o situatie in care vor sluji cu ravna fortele agresive ale istoriei si pe nebunii ajunsi la putere.

FAMILIA TÓT de Örkeny István - In romaneste de Adriana Grand

Distributia:
Maiorul GEORGE COSTIN
Tót, pompier sef ADRIAN NICOLAE
Mariska, sotia lui Tot SORIN MIRON
Agika, fiica lor NICOLETA HANCU
Postasul ALEXANDRU ION
Gizi Gezané, o dama NICOLETA HANCU
Decorul si costumele ADRIANA GRAND
Directia de scena VICTOR IOAN FRUNZA
Spectacolul dureaza 2 h, cu o pauza.

”O piesă deșănțată” de Lia Bugnar - Godot Teatru Cafe, ora 22:00

O piesă deșănțată

 

Regia: Dorina Chiriac
Cu: Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huţuleac

Durata: 1h 30 - Preț bilet: 30 lei

“Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri risul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.” - Lia Bugnar

DUMINICA

Arlechino moare? EVREINOV - Teatrul Bulandra, ora 20:00 - Sala Liviu Ciulei (Laborator)

Arlechino moare?

 

Un proiect în cadrul LABORATORULUI DE NOAPTE

cu: Adrian Ciobanu, Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu / Raluca Botez, Vlad Oancea / Marius Chivu, Raluca Oprea (soprană).

Un atelier condus de Antoaneta Cojocaru.

Distribuţie:

Arlechino Adrian Ciobanu

Pierrot Antoaneta Cojocaru

Colombina Ela Ionescu / Raluca Botez

Dottore Vlad Oancea / Marius Chivu

cu participarea sopranei Raluca Oprea în rolul „Moartea”.

Foto Alex Iatan

"Noi 4" de Lia Bugnar - Godot Teatru Cafe, ora 20:00

Noi 4

 

cu Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole

regia Dorina Chiriac
muzica Ada Milea

Un spectacol scris in gluma, jucat in gluma, dar care a ajuns o intimplare foarte serioasa. O intimplare unde se abordeaza tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de catre personaj, tradarea in iubire etc.) si sumedenie de teme fundamentale (taierea coltului de la unghia de la degetul mare, proportia vodka-suc in Bloody Mary). Intre aceste doua limanuri, cuprinsul este surprinzator de eclectic si deopotriva tragi-comic.

durata spectacolului 1h30 / pret bilet 30 lei

CONCERTE

VINERI

Green Hours prezintă (Calea Victoriei 120) - Vineri 26 aprilie, ora 21.30

Marta Hristea / Vlaicu Golcea - live la Green Hours

Marta Hristea / Vlaicu Golcea

 

Marta Hristea & Vlaicu Golcea colaboreaza de mai bine de 12 ani. Si tot de atunci, colaboreaza cu Green Hours. Marta este in Romania pentru citeva zile. Asadar, MARTA & VLAICU se reintorc "acasa", pe scena din Calea Victoriei, care de-a lungul anilor a gazduit grupurile pe care ei le-au infiintat: East Village, Aievea, Bucharest Av, spitalulamorului.ro.

Jazz de Mansarde 6: Hot Club de Bucharest

Jazz de Mansarde

 

Trupa jazz Hot Club de Bucharest concertează la Acuarela vineri, 26 aprilie, orele 20:00, la a șasea ediție Jazz de Mansarde.

Hot Club de Bucharest a luat ființă în 2008 din pasiune pentru muzica legendarului chitarist Django Reinhardt și face parte din marea familie manouche, rețeaua Hot Club din întreaga lume formată în onoarea cvintetului Hot Club de France inițiat de marele Django Reinhardt.

Liderul trupei, Mălin Cristache, ia contact prima oară cu jazz manouche datorită concertului „jazz á Vienne” 2002 cu Bireli Lagrene. De atunci, au urmat cinci ani de căutări pentru a forma un grup de jazz manouche în România. După multe modificări, devine un grup stabil și omogen: Mălin Cristache - leader chitară, Andrei Gingirof - chitară, Ionuț Virlan - contrabas, formând un trio cu un repertoriu din ce în ce mai bogat.

Concertele lor sunt apreciate pentru buna dispoziție, energia pozitivă pe care o transmit și spiritul viu pe care îl păstrează trimițând ascultătorul direct în perioada interbelică. Ritmurile și refrenele acelor vremuri, binecunoscutele compoziții ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli și nu numai, devin palpabile și readuc la viață atmosfera anilor '30 cu titluri ca Nuages, Swing 42, Stompin'at Decca, Djangology, Minor Swing, cât și compozițiile proprii: Swing de Bucharest, Murmu.

Originar din suburbiile Parisului ale anilor ’30, jazz manouche a fost creat de legendarul chitarist Django Reinhardt. De peste 70 ani de la apariția sa, stilul unic al lui Django „hot gypsy swing” este încă prezent și chiar înfloritor pe scenele de jazz pariziene. În cei 5 ani de activitate, Hot Club de Bucharest și-a rafinat continuu modalitățile de exprimare a acestui gen într-un mixt echilibrat de tradițional și modern.

Jazz de Mansarde este o platformă de muzică jazz care are loc săptămânal în mansarda Acuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul călduros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia a șasea va crea în mansarda Acuarela atmosfera de jazz manouche din anii ‘30.

Support Artist Fee: 15 lei
55 locuri, Rezervări: 0745 662 889

Event Facebook aici

Fierbinteanu & Plurabelle LIVE

Gudrun Gut (Monika Enterprise, Berlin) LIVE
Pantazica

Gudrun Gut

 

O aparitie rara pentru Bucuresti, diva venerata a underground-ului berlinez, Gudrun Gut, nu mai are nevoie de nicio introducere. O recomanda apartenenta la legendara trupa (oh, doamne, ne tremura mana numai cand le scriem numele) Einstürzende Neubauten, colaborarile cu Thomas Fehlmann sau Frieder Butzmann, prietenia cu Depeche Mode si faptul ca datorita ei au aparut din anii '80 incoace nume precum Mania D, Malaria! si Matador.

Un show avant-pop fabulos, cu piese noi si vechi, carisma si prezenta scenica de tip "vechea garda".

In deschidere, pentru prima data la Modern, un concert in acelasi registru digi-pop-psychedelic cu Fierbinteanu (voce, bass, computer, efecte) si Plurabelle (Alex Bala la computer si clape).

Pantazica face incalzirea before & after.

Intrare: 20 lei

SAMBATA

Insulele Balneare – Camil & Snagov - Nou9 - ora 22:30

Insulele Balneare

 

Ritmuri toride, refrene termale si eclectism bine temperat.

FOLKA EXPERIMENTALA

FOLKA EXPERIMENTALA

 

concert de muzica improvizata, infuzii de muzica veche
si experiment sonor


Colectivul ABATOR INDUSTRIES a gandit acest concert-concept pornind de la ideea ca oamenii pot medita, pot avea trairi spirituale si altfel decat in contextul dogmatic, eminamente religios. Acest concert este un exercitiu de intrare intr-o altfel de stare constienta, prin muzica improvizata. Intentia colectivului ABATOR INDUSTRIES este de a crea live contextul in care sa reagasim personal si constient motivele sonore care ne definesc calatoria in spatiul cultural in care traim (fizic, online, mental etc.).

Spiritul fiecarui om este exprimat in exterior prin gandire articulata verbal si sonor, iar spiritualitatea, ca stare de creatie si expresie este strans legata de limba in care traim. Asadar, pentru acest concert, inspiratia principala este muzica folklorica romaneasca veche si influentele world music care au definit, prin tavalugul istoriei, spatiul cultural romanesc.

Fiecare concert Abator Industries ofera membrilor din acest colectiv muzical libertatea de a-si alege de fiecare data alte instrumente muzicale pe care le folosesc live.

FOLKA EXPERIMENTALA propune:
- muzicuta, acordeon, chitara, electronice si trompeta - Catalin Lungu
- invitat special Bogdan de la Cluj - berimbau, fluiere si percutie
- chitara, efecte - Dan Michiu
- bass - Doru Ioan Boeriu
- tobe si percutie - Daniel Iliescu
- improvizatii vocale, incantatii, doinite si cantece de pamant - Andreea Tincea si Andrei Bucureci
-visuals - David Sandor

Textele care se vor auzi in concertul live vor fi preluari din folklorul local si universal, dar si materiale originale (AndreeA Tincea si Andrei Bucureci) si improvizatii.

Rochia purtata de Andreea Tincea face parte din colectia de inspiratie etnica romaneasca realizata de creatorul Adrian Oianu.

Invitatul special al serii este instrumentistul Bogdan Rakolcza, membru al proiectului Cercul Intreg, Cluj.

ARTIST SUPPORT: 10 ron
entry time: 20.00 - concert time 21.00
date: 27 aprilie 2013

[Description]

ICELANDIC POP @ CONTROL

ICELANDIC POP

 

FM BELFAST - live
opening act: CASETOFOANE
Intrare: 20 lei - Ora 22:00

FM Belfast a luat fiinta in 2005, la initiativa cuplului Árni si Lóa din Reykjavik, ce doreau sa inregistreze un cantec de Craciun – cadou pentru prietenii lor. In scurt timp insa, proiectul muzical a luat amploare, dupa cooptarea lui Örvar Þóreyjarson Smárason de la múm si cucerirea scenei locale, ce a culminat cu aparitii de rasunet la prestigiosul festival Iceland Airwaves. In 2008, trupa lanseaza primul album, "How To Make Friends", foarte bine primit de public si critici deopotriva.

In 2010, FM Belfast au concertat la peste 50 de festivaluri muzicale din Europa, consolidandu-si notorietatea in lumea intreaga datorita multi-premiatului documentar Backyard, despre scena muzicala islandeza. In prezent, trupa promoveaza cel de-al doilea album, "I Don't Want To Sleep" (Morr Music), cucerind publicul cu un amestec electro-pop melodios dar energic, puternic influentat de muzica anilor '80

Trimisi din viitor pentru a salva lumea de la o posibila tragedie cvasi-cosmica, duo-ul Casetofoane, aterizat in 2013, dupa o defectiune a Discobolului Temporal 5000, se vede nevoit sa se acomodeze cu aceste timpuri. Folosind beat-uri electronice si instrumente spatiale pentru a mesmeriza audienta, dar si ca mijloc de comunicare cu posteritatea intergalactica, cei doi devianti lucreaza pe ascuns pentru a salva muzica de superficial, si in același timp hipnotizeaza populatia acestor vremuri cu ritmuri retro, extrase direct din masina timpului.

Concertele Icelandic Pop @ Control: FM Belfast (27 aprilie) si Retro Stefson (10 mai) sunt organizate de Control Club si OneDay Live.