FILM

Gambit / Razbunare cu Stil
Regie: Michael Hoffman
Distributie: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman

Gambit este o comedie mai aparte, iar numele scenaristilor clarifica lucrurile: ei sunt celebri frati Coen, care de data aceasta nu regizeaza ci doar scriu povestea.

Filmul ii are ca protagonisti pe Colin Firth si Cameron Diaz, care formeaza un cuplu de hoti ce vor sa pacaleasca un bogat colectionar de arta sa cumpere un Monet fals. Filmul este un remake al unei comedii din 1961 care ii avea ca protagonisti pe Michael Caine si Shirley MacLaine.

This Must Be The Place/ Rocker Hit: Ochi pentru ochi
Regie: Paolo Sorrentino
Distributie: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch

This Must Be the Place este unul dintre cele mai ciudate filme despre Holocaust facute vreodata. Cheyenne este un fost rock-star. La varsta de 50 de ani, isi pastreaza infatisarea gotica si traieste, dintr-o renta, la Dublin.

Moartea tatalui sau, tata cu care intrerupsese orice legatura, il aduce inapoi la New York, unde descopera ca batranul avusese o obsesie: sa razbune umilirea careia ii cazuse victima odinioara.

Cheyenne decide sa ii indeplineasca dorinta si porneste, in ritmul lui propriu, intr-o calatorie prin America. Filmul a fost premiat la Cannes in 2011 cu Prize of the Ecumenical Jury.

Warm Bodies/ Iubitul meu e zombi
Regie: Jonathan Levine
Distributie: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich


Warm Bodies este o comedie romantica intre un zombi si o blonda. Da, si noua ni s-a parut o idee cam tampita. Adica, serios? O poveste de dragoste dintre o femeie si un zombi dupa ce o epidemie a acaparat planeta?

Pe un Pamant infestat de zombi, R (Nicholas Hoult) este singurul din specia lui cu probleme existentiale. R cutreiera pamantul in cautarea unui scop. Totul se schimba pentru el in momentul in care o intalneste pe Julie (Teresa Palmer). Ceva se trezeste in el si, cumva, simte nevoia sa o salveze. Ceea ce si face, asta dupa ce ii mananca prietenul.

Codamnat la viata
Regie: Bogdan Dreyer
Distributie: Gerard Depardieu, Harvey Keitel

"Condamnat la viata" este o poveste despre prietenie, umanitate si sacrificiu, o tragicomedie adaptata dupa nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Actiunea se desfasoara intr-un sat din Transilvania, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Un soldat german este gasit mort la marginea satului de catre Alex, un baiat de 11 ani trimis de mama lui la tara pentru fi la adapost de bombardamentele din capitala. Intrucat nu se stie cine este vinovat, ofiterii germani ameninta ca vor executa cativa dintre fruntasii satului daca faptasul nu se va preda pana a doua zi dimineata la ora 5.

Cum nimeni nu pare sa isi asume vina pentru cele intamplate, preotul si sotia acestuia, primarul, doctorul si familia sa, seful politiei si notarul pun la cale un plan pentru a se salva.

Ei incearca sa-l convinga pe Ipu, „nebunul satului”, in fapt un soldat francez ramas in sat dupa ce o rana grava din primul razboi mondial i-a afectat memoria, sa-si asume el vina. Totul in schimbul promisiunii unei inmormantari fastuoase si a unor recompense, dar mai ales a sansei de salva vieti importante si de a deveni un erou national.

Ipu pare incantat de cele auzite, dar nu se multumeste cu vorbe goale, el vrea totul in scris si mai ales vrea sa vada cu ochii lui cum vor decurge funeraliile.Timpul se scurge asa ca ceilalti nu au incotro si trebuie sa-i indeplineasca doleantele. Spre dimineata, cand pare ca toate cererile lui Ipu au fost satisfacute iar el este gata sa se predea, apare zvonul ca razboiul a luat sfarsit iar nemtii sunt vazuti parasind in graba satul.

TEATRU

VINERI

”COLIBRI” de Garret Jon Groenveld - Godot Teatrru Cafe, ora 19:00

Regia: Florin Piersic Jr.

Distribuţia:
UNU: Laurenţiu Bănescu,
DOI: Daniel Popa

COLIBRI

Traducerea: Laurenţiu Bănescu si Daniel Popa
Scenografia: Summer Wood
Coregrafia: Silvia Calin

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

Durata: 1h30

Preț bilet: 30 lei

SAMBATA

Arlechino moare? de Nikolai Evreinov - Teatrul Bulandra, sala Sala Liviu Ciulei (Laborator), ora 19:00.

Arlechino moare?

 

cu: Adrian Ciobanu, Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu / Raluca Botez, Vlad Oancea / Marius Chivu, Raluca Oprea (soprană).

Un atelier condus de Antoaneta Cojocaru.

DUMINICA

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria de Mihail BULGAKOV - Teatrul Metropolis - 11:00, 15:00, 19:00

Într-un apartament din Moscova se petrec o serie de întâmplări fantastice, în centrul cărora se află un inginer inventator.

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

 

Cum ajunge Tarul Ivan să locuiască în Moscova anului 1935 sau, şi mai mult, în ce măsură reuşeşte administratorul imobilului unde locuieste inventatorul, să joace rolul lui Ivan cel Groaznic în Moscova anului 1565?"

Vă aşteptăm să vă convingeti dacă această invenţie epocală, maşina timpului, funcţionează şi în ce măsură reuşesc oamenii să-şi vadă trecutul şi viitorul datorită ei.

"TARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA - O comedie de situaţie, spumoasă, unde scenele se îmbină într-o serie de urmăriri şi încurcături spectaculoase.

Regia artistica: Gelu COLCEAG

Traducerea: Masa DINESCU

Cu: Mircea RUSU/Doru ANA, Radu GABRIEL/ Vlad CORBEANU, Marius GALEA, Mariana DANESCU, Diana CAVALIOTTI, Vlad LOGIGAN, Gabriel COSTIN, Sergiu FLESNER/ Silviu DEBU, Ana Maria BERCU/Ana COVALCIUC, Eduard CARLAN, Gigi IORDACHE, Mihai PERSA, Alexandru GRADINARU, Marius DRAGUS, Emilian MARNEA, Laurentiu DRAGAN, Lucian IONESCU, Ionut EFTIMICIUC, Vlad BARZANU/ Victor TAPEANU, Cristina IONITA, Bianca POPESCU, Andreea SOVAN PETRILĂ,

Durată: 2 h 15 min

PARTY 

VINERI

Chestionabil Clasic: Prosumer, Bogman

Chestionabil Clasic: Prosumer, Bogman

 

In noaptea de 15 martie Chestionabil se intoarce la clasici alaturi de regele neincoronat al Panoramabar, PROSUMER. Achim Brandenburg e cumva intre Poseidon si Epicur, desi numele sau de scena e inspirat de Alvin Toffler, o fuziune dintre “producator” si “consumator”.

PROSUMER e in primul rand DJ, cu majuscule. Unul dintre cei mai inspirati si cautati (poate va mai amintiti o memorabila dimineata de la Rokolectiv). Spionii nostri din Berlin, martori ai setului sau de adio din gradina Berghain-ului de asta vara, spun ca a fost o experienta coplesioare ; Achim ar fi cantat fiecare piesa mixata, cu lacrimi in ochi. Prosumer nu vorbeste germana, Prosumer vorbeste house, atat in productie cat si in “consum”, fie ca e in spatele standului Hard Wax, fie in studio pentru Ostgut, fie cu microfonul in mana.

“I try to keep a balance between pushing people's buttons and surprising them. It's all about having a good time together. I'm sharing my inner emotions. And dance music has got to be horny." spune Achim.

Alaturi de Prosumer il vom avea in spatele platanelor pe echivalentul sau bucurestean, Bogman.

PONI HOAX (Pan European Recording, FR) *live

Karpov not Kasparov (Ro) *live

PONI HOAX (Pan European Recording, FR) *live

 

Vineri, 15.03.2013, ora 22
Intrare: 30 lei
Control / Sala Berlin

PONI HOAX

Desi ideea de muzica electronica frantuzeasca a capatat noi rezonante in anii '90, odata cu aparitia Air, Daft Punk si apoi Justice, Poni Hoax se numara printre primele formatii care au imbinat ritmuri de dans galice cu o atitudine rock'n'roll solida. Influentati de perversitatea lirica a lui Serge Gainsbourg, Poni Hoax raman sofisticati, folosind acerbitatea clasica garage rock-ului intr-un context muzical definit de limite mult mai complexe, in care conteaza atat tensiunea acumulata in piese, cat si suavitatea folosita in degajarea acesteia.

Cu o structura instrumentala adaptata la aceste influente (doua clape – Laurent Bardainne si Arnaud Roulin; chitara – Nicolas Villebrun; tobe – Vincent Taeger), cei patru muzicieni originari din oraselul Barbès, studenti pe atunci la Universitatea de Muzica din Paris, au format Poni Hoax dupa ce l-au cunoscut pe solistul franco-cambodgian Nicolas Ker, care la prima intalnire le-a amintit, cu alura sa exotica, de prezenta "camp-cool" a lui Bryan Ferry.

EP-ul de debut, "Budapest", a fost lansat in 2005, iar primul LP a iesit in 2006 la Tigersushi, sub productia lui Joakim.

Sunetul electro-rock al Poni Hoax atrage constant fani de ambele parti ale baricadei, iar single-ul "Antibodies", de pe cel de-al doilea album ("Images of Sigrid", 2008), a devenit rapid un hit de radio, dar le-a asigurat si o prezenta online constanta, datorita videoclip-ului controversat.

Albumul jongleaza in jurul temei unui personaj cu numele Sigrid, o prezenta care se afla intotdeauna in salile de concert si in cluburi, influentand dispozitia formatiei si a publicului, formatia gasind astfel o naratiune prin care explica diferitele sale laturi.

Cinci ani mai tarziu, in 2013, dupa o pauza in care Nicolas Ker s-a dedicat unor side-projects, Poni Hoax revine cu cel de-al treilea album, "A State of War", ce va fi lansat pe 18 martie, la doar 3 zile dupa concertul din Bucuresti. Daca v-au placut in 2010 la Street Delivery sau la DJ set-ul de "after" din Control, daca nuantele de Bowie sau Ian Curtis din prezenta lui Nicolas Ker ("un Morrissey decadent, sau un Jim Morrison elegiac") suna intrigant, sau daca sunteti curiosi cum a evoluat trupa in ultimii ani, prin acest sneak preview, va asteptam pe 15 martie la Control.

"An exemplar of perfectly accomplished modern pop music." – 20 Jazz Funk Greats

"Rock'n'roll music with a wild hybridization of Italo disco, noisy garage and murder ballads, or Giorgio Moroder in bed with The Arcade Fire." – Amazon

KARPOV NOT KASPAROV este un proiect nascut in 2009 ca un joc de actiune si reactiune intre sintetizator si percutie.
Stilul abordat este un retro-electro-clash cu influente din folclor, jazz si muzica clasica.

De-a lungul timpului au existat colaborari cu diversi artisti contemporani impreuna cu care fiecare concert devenea un spectacol de teatru sau dans experimental cu muzica live compusa de multe ori la fata locului, in timp real. Multe dintre aceste spectacole au fost gazduite de locatii neobisnuite cum ar fi o macelarie, un magazin de pantofi, o frizerie, un azil de batrani sau toaleta unui restaurant din Viena.

In toamna lui 2011 casa de discuri Local Records a lansat un mini-album de 5 piese semnat Karpov not Kasparov si denumit 'Soundtrack for a Game of Chess' . Albumul a fost mentionat printre cele mai valoroase lucrari ale anului de Radio Romania Cultural si de Radio Europa Libera. A fost selectat programul radioului WMFU din New York si a fost declarat cel mai bun album al lunii de revista Vice Magazine.

In martie 2012 au reinceput concertele live pe scenele din Romania, urmate de un mini-turneu european la Budapesta-Viena-Berlin.

Doctor Dru - Gaia BoutiqueClub - 22:00

Începem sezonul de petreceri Good Life din 2013 cu un prieten foarte îndrăgit, Doctor Dru! Vă amintiti cu siguranță de petrecerea de vara trecută, în care am dansat împreună pe vibe-uri pozitive și molipsitoare.

Doctor Dru a încins spiritele și călcâiele până în zorii zilei, alături de DJ-ii români. O experiență deosebită pe care o vom repeta pe 15 martie într-o locație cu totul nouă pentru publicul Good Life.

Doctor Dru

 

House-ul este playgroundul lui Doctor Dru, iar jucăria lui preferată este soul-ul. În doar câțiva ani de activitate, artistul german a reușit să se infiltreze într-un rol impozant în scena muzicală. Producțiile sale groovy cu rădăcini de italo disco l-au propulsat instant din anonimitatea underground-ului în lumina reflectoarelor.

Intrare: 20 RON< 01:00 >35 RON

Disco Sigaretta – Saturn in Nou9 - Bulevardul Aviatorilor 9

Disco Sigaretta

 

Vinilurile planetei Saturn Re-editate de :

Cpt. Maciej Zambon (The Very Polish Cut-Outs / Berlin )
Cpt. Kacper Kapsa (The Very Polish Cut-Outs /Częstochowa )

Gino Vox // Moss Farai // Rocky Siffredo (Disco Sigaretta / Bucuresti)

Intrare - 9 lei ( support the artist)

SAMBATA

Environments lansează Fraktal in Club Control

Environments vă invită la lansarea celui de-al treilea material discografic, sâmbătă, 16 martie la 21:00 în club Control din București (str. Constantin Mille 4).

Environments

 

Invitat special este chitaristul trupei Amenra, Mathieu Vandekerckhove și proiectul lui solo, Syndrome.

SYNDROME (Be)

Syndrome este proiectul solo al artistului de origine belgiană Mathieu Vandekerckhove, cunoscut ca si chitarist al trupei Amenra, una dintre cele mai emblematice trupe de post metal/experimental din ultima decadă, în prezent semnată la celebra casă de discuri Neurot Recordings.

2012 a fost un an important pentru artist si a marcat lansarea piesei “Now and Forever”, cu o durata de 28 de minute și care este dedicată fiului său, Wolf.

La fel ca Environments, după concertul din Control, Syndrome ia calea unui turneu european.

ENVIRONMENTS (Ro)

Environments înseamnă Ștefan Panea(chitara, efecte), Alex Ghiță(tobe) și Marius Costache(efecte, visuals). Ei descriu muzica lor ca fiind „un suport sonor pentru o experienţă cinematică lipsită de prezenţa umană”. Cu focus pe starea dată de sunet în sine, piesele lor nu țin cont de constrângerile asociate muzicii mainstream, de refrene sau versuri.

Influențele lor variază de la Steve Reich până la Brian Eno și Sigur Ros, cu trecere prin pagini de Murakami și Kerouac, dar și prin vizualele lui Magritte sau Jackson Pollock. Soundul rezultat e un imaginariu din sfera ambiental / drone, în care zgomotul e transformat într-o poveste melodică, acustică și vizuală.

Albumul Fraktal a fost înregistrat la Next Dog Studio la sfârșitul lui 2012 și îl are ca invitat pe Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R). Albumul va fi disponibil atât în format digital, cât și pe vinil.

Lansarea dă în același timp startul turneului european în cadrul căruia Environments vor promova noul material alături de trupa bucureșteană Valerinne în orașe din Bulgaria, Slovenia, Croația, Belgia și Germania.

După concerte, petrecerea continuă cu Montgomery Clunk.

Control Club
Intrare: 20 Lei